XS
SM
MD
LG
14.09.2011 A. Daišević

Memorijalni košarkaški turnir "Tomislav Džigi Andrić"

Kraljevo je ostalo bez košarkaške legende, ali Tomislav Džigi Andrić nije i neće biti zaboravljen. U organizaciji gradskog i regionalnog  Raško-Kosovskog košarkaškog saveza, u kraljevačkoj Hali sportova, od četvrtka do subote biće održan premijerni memorijalni turnir u čast bivšeg igrača i kapitena kraljevačke Sloge.
- Ovaj turnir se organizuje u znak sećanja na legendu kraljevačke košarke i sa željom da se popularizuje košarkaški sport. O veličini Džigija Andrića i njegovom košarkaškom značaju može se pričati na veliko, ali vredno je pomenuti da je svojim ponašanjem, zalaganjem, igrom mnogo doprineo razvoju košarke u Kraljevu i sportskim rezultatima Sloge i Mašinca. Prvi „Džigijev memorijal“ imaće i humanitarni karakter jer je deo prihoda od prodatih ulaznica namenjen pomoći našim sugrađankama Ireni Paunović i Mirjani Mihailović – najavljujući turnir napomenuo je Dalibor Dimitrijević predsednik Gradskog košarkaškog saveza.

Pored Sloge na turniru će učestvovati beogradska Crvena zvezda, čačanski Borac, kragujevački Radnički, valjevski Metalac i srpskoligaš Polet iz Ratine.
- Želeli smo eminentne klubove kao učesnike turnira i mislim da smo pogodili. Žao nam je što ne učestvuje Mašinac, iako smo poziv na vreme uredno poslali, jer „studenti“ trenutno nemaju selektiran tim za novu sezonu. Imali smo veliku želju da Sloga i Mašinac, kao Džigijevi kraljevački klubovi, odigraju međusobno duel, ali to će ostati za neku drugu priliku – naglasio je Ivan Knežević predsednik Raško-Kosovskog regionalnog košarkaškog saveza i dodao:- Ovom akcijom, kao i nekim narednim, želimo pored promovisanja košarke, da ukažemo na status košarke, na uslove u kojima košarkaši rade, ali i da posebnu pažnju poklonimo ljudima koji su izgradili i nadgradili košarku u Kraljevu. Tomislav Andrić je sigurno jedan od ljudi koji nosi ogromne zasluge za razvoj košarke i učinićemo sve da takve ljude nikada ne zaboravimo. Deo prihoda sa turnira biće usmeren i kao pomoć Džigijevoj porodici.

Turnir u četvrtak otvaraju međusobniom duelom košarkaši Borca i Metalca (17:30č), odnosno Sloge i Poleta (19:30č). U petak (17:30č) će kragujevački Radnički igrati sa boljim iz meča Borac-Metalac, dok će Crvena zvezda igrati sa pobednikom susreta Sloga-Polet (20č). Svečano otvaranje turnira je predviđeno u pauzi između dve utakmice. U subotu od 16:30 je predviđen meč za treće mesto, dok se dva sata kasnije igra finalna utakmica. Ime turnira,učesnici i humanitarni karakter dovoljan su razlog da kraljevačka Hala sportova bude ispunjena do poslednjeg mesta,a dnevna ulaznica košta simboličnih 200 dinara i može se kupiti u kafeu „KOŠ“ a od četvrtka i na biletarnici Hale sportova.