XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Der oko desetog, Stević oko 15. mesta sa 16 sekundi zaostata iza Kritskija u četvrtoj etapi na "Oko Bugarske"

Srpski reprezentativac Žolt Der je zauzeo oko desetog mesta,  Ivan Stević oko 15. pozicije u četvrtoj etapi 61. trke „Oko Bugarske“ vožene na stazi od  Šumena do Dobriča od 154 km. - Nismo uspeli da sprovedemo plan do kraja, ali sam zadovoljan kako su vozili – kaže selektor Radiša Čubrić.- Imam  utisak da su iz dana u dan sve bolji i očekujem da u narednim etapa „eksplodiraju“ pre svih Jovanović i Stević. Peta etapa je Dobrič – Nesebar od 152 km i veoma je zahtevna, tako da ćemo morati da dobro pazimo...

Pobedio u četvrtoj etapi  Rus Tomofej Kritski iz Itera Kaćuše odsprintavši na cilju iskusnog Bugarina Svetislava Čanlijeva internacionalca u turskoj Konji posle 3:35,27 časova vožnje.  Treće mesto pripalo je bugarskom biciklisti Nikolaju Mihajlovu koji vozi za francuski tim „Selekcija Provanse“ čiji je sprortski direktor legandarni bugarski biciklista i trener Hristo Zajkov. Imao je 16 sekundi zaostatka i u tom vremenu je prošla i velika grupa sa svim srpskim biciklistima. U reprezentaciji su uz Dera i Stevića i Esad Hasanović,0 Jovan Zekavica i Nebojša Jovanović (svi Partizan Pauer muv) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). U stručnom štabu je i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović.

U generalnom plasmanu nije došlo do promene. Martin Grašev (Bugarska, Nesebar) i dalje nosi žutu majicu, koju je, kako misle neki stručnjaci, osvojio u veoma sumnjivim okolnostima jer ga je u trećoj etapi grupa jurila poslednjih 15- 20 km  60 km na čas i nije uspela da ga ulovi. Drugi je Bugarin Spas Đurov (Nesebar) a treći Valeri Kajkov (Rusija, nacionalni tim). Najbolju poziciju u generalnom porteku od srpskih biciklista ima na 49. mestu Esad Hasanović sa 2,08 minuta slabijim vremenom.