XS
SM
MD
LG

Kup Kreše Ćosića: Cibona u finalu

Košarkaši Cibone savladali su Zadar sa 83-81 i plasirali su se u finalu Kupa Kreše Ćosića.

Prvi period bio je dosta tvrd. U takvoj igri, gdje su dominantne bile odbrane, Cibona se bolje snašla i imali su tri poena prednosti. U drugom periodu Cibona je pronašla nevjerovatan ritam u šutu za tri poena. Takođe, vidjeli smo i veliku nervozu sa obje strane koja je rezultirala isključenjem Luke Žorića. Cibona je bolju odbranu krunisla ubjedljivom prednošću i na odmor su otišli sa 14 poena prednosti. 

Cibona je u trećem periodu imala i 20 poena prednosti. Međutim, Zadar se nije predao. Luka Božić je sa svojim potezima uveo Zadrane u sjajan ritam, kasnije se dodao i Litl pa je Zadar do kraja trećeg perioda smanjio na -8. Ostaje utisak da su se još više mogli vratiti jer su propustili neke dobre šanse. Zadar je u poslednjem periodu nastavio u sjajnom ritmu. Uspjeli su uvesti meč u neizvjesnu završnicu. Imali su svoje šanse ali Cibona je uspjela nekako sačuvati pobjedu.

Cibonu je do pobjede predvodio Bilinovac sa 22 poena a Ljubičić je dodao 15 poena. Najbolji u Zadru bili su Litl sa 29 poena te Luka Božić sa 19 poena i osam skokova.

Foto: ABA liga