XS
SM
MD
LG

Lester drži Siti u igri, Bormunt deklasirao Čelzi

Nakon kiksa Mančester Sitija, kiksao je i Liverpool! Na domaćem terenu odigrali su nerješeno sa Lesterom 1:1 i nisu otišli na sedam bodova prednosti ispred pratioca iz Mančhestera. Sad imaju pet bodova prednosti, ali ovim rezultatom Siti je još uvijek u igri.

Već u trećoj minuti domaće je u prednost doveo Sadio Mane šutem u lijevu stranu gola, Kasper Šmajhel dobro se ispružio, ali nije uspio odbraniti. Pred sami kraj prvog dijela igre gosti su postigli gol. Ostao je sam kao duh Heri Megvajer koji je postigao pogodak nogom nakon odličnog pasa Čilvela glavom.

a iznenađenje kola pobrinula se ekipa Bormunta, ekipa Edija Haua razbila je Čelzi sa 4:0. Domaćin je poveo u 47. minuti golom Džošue Kinga nakon asistencije Dejvida Bruksa, a odličnu predstavu Bruks je zasladio golom u 63. minuti za 2:0. King je u 74. minuti povećao prednost na 3:0, a u posljednjem minutu meča Čarli Denijels je postavio konačan rezultat 4:0.

Totenhem je gubio od Vatforda, ali je u posljednji 10 minuta napravio preokret i pobjedio sa 2:1. Gosti su poveli u 38. minuti golom Krejga Katrahta, izjednačio je Son u 80. minuti, a pobjedu Maurisiju Poketinu donio je Fernando Ljorente u 87. minuti.