XS
SM
MD
LG

Poslednji dan kvalifikacija za EURO 2020: Grci iznenadili Makedonce!

Sve je rečeno o utakmici Švajcarske i Srbije. Moralo je puno bolje... Reprezentativci Srbije su pokušavali da održe prednost sa početka utakmice ali nije im pošlo za rukom tako da će šansu potražiti aprila 2019. godine gde će dočekati Hrvate. Da remiziramo šta su uradile naše komšije.

U Levenu, u Belgiji, gostovala je Hrvatska gde je pobedila rezulatom 30:25. Dominantnije je bilo prvo poluvreme gde je rezultat bio 18:12 za Kockaste. Za pobedu najzaslužniji je bio Zlatko Horvat sa 8 golova a na golu blistao je Šego. Belgijanci u dvorani “Sportoase Philipssite” imali su prilike da gledaju vrlo lep meč.  Hrvati su se opustili pa su Belgijanci drugo poluvreme pobedili rezultatom 13:12.

Foto: Rukometni savez Hrvatske

Okrećemo se najzanimljivijem meču dana, Grčka – Makedonija. Makedonci su se vratili kući bez bodova, zvuči čudno ali to je rukomet. U gradu Kozani pred takoreći praznom dvoranom Grci su oduševili prisutne gledaoce pobedom nad favoritom. Malios i Milonas su vodili Grke do značajna 2 boda sa 9 i 6 pogodaka dok je u Makedonskoj reprezentaciji iskusni Kiril Lazarov bio precizan 8 puta i to nije bilo dovoljno da Makedonija opravda ulogu favorita.

Foto: Rukometni savez Makedonije

U Klužu ne tako zanimljiva utakmica, Rumuni su očekivano izgubili od favorizovanih Francuza. Prvo poluvreme +3 a na kraju +10 za reprezentaciju Francuske. Dumolan i Žerar su bili odlični a van šest metara Remili je vodio Francuze do pobede.

Foto: Rukometni savez Rumunije

Ukrajinci su dočekali Crnogorce na severoistoku u gradu Sumiju. Ostrouško i Denisov su odmah dali doznanja Crnogorcima da žele pobedu te su i uspeli. Crna Gora nije bila favorit ali očekivalo se da pruži mnogo bolju partiju. Vujović i Božović postigli su 7 i 5 golova a Nebojša Simić je bio i te kako dobar na golu Crne Gore.

Foto: Rukometni savez Crne Gore

Talin, sportska dvorana “Kalev”. Ugošćena je ekipa Slovenije u Estoniji gde su Slovenci briljirali rezultatom 31:21. Cingesar i Bombač silovito su tresli mrežu golmana Estonije Estona Varuska. Apsolutni favorit u ovom meču, Slovenija, nije stajala čak i kad se rezultatski odlepila pa su šansu dobili Ferlin i Ovčinek. Sudijski par Šulce i Tenies nisu imali puno posla jer je dominirala reprezentacija Slovenije.

Foto: Rukometni savez Slovenije

Sledeći ciklus kvalifikacija očekuje nas od 10-14 aprila 2019. godine.