XS
SM
MD
LG

Nesrećan poraz Igokee, Mega ponovo slavila u Laktašima

Košarkaši Igokee porazom su otvorili sezonu u ABA ligi. ''Igosi'' su nesrećno poraženi u Laktašima od Mege, rezultatom 80-79.

Utakmica je počela u konfuznoj igri sa obje strane ali se igralo i u dosta izjednačenom ritmu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i niko nije mogao da napravi veću prednost. Startni centri ekipa, Rikić i Bitdaze, dobili su po dva faula u napadu u ranoj fazi meča. Vodila je Igokea 13-10 ali tada Mega pravi seriju 8-0 i dolazi do +5. U tim trenucima, napadi Igokee bili su izuzetno konfuzni a Mušidi je bio izuzetno raspoložen kod Mege. Igokea je preko bacanja Save Lešića smanjila vodsttvo Mege na 18-15, što je i bio rezultat nakon prvog perioda. U prvom periodu  Igokea je šutirala svega 20% iz igre pa je mogla čak i biti zadovoljna rezultatom. 

Igokea je igrala dosta konfuzno i na startu drugog perioda ali su uspjevali da ostanu u utakmici preko iskusnih igrača. Zubčić i  Dzonson su bukvalno izmišljali poene za Igokeu. Mega je mogla u ovoj fazi susreta da ima i veću prednost ali mašali su zicere, otvorene trojke i gubili su lopte. Međutim, bezidejnost Igokee se nastavila i Mega je otišla na dvocifrenu prednost. Igokeu su u dobar ritam uveli Adamović  i Zubčić sa nekoliko dobrih poteza, pa su domaći prišli na -5. Mega je do poluvremena sačuvala svoju prednost i na poluvremenu su vodili 40-33.

Igokea je bila konfuzna u cijelom prvom poluvremenu. Bez ideje u napadu, statičnost igrača i loša kretnja igrača bez lopte, bili su veliki problem Igokei. Samo tri asistencije za poluvrijeme i očajni procenti šuta najbolje govore koliko je Igokea imala problema u organizaciji napada. Mega je nadsakakala Igokeu i da nisu primašivali neke zicere, imali bi i dvocifrenu prednost na poluvremenu.

Igokea se mučila i na startu drugog poluvremena. Probao je Trajković igrati sa Lešićem i Zubčićem zajedno u petorci ali nije bilo efekta. Štaviše, čak je Mega povećala prednost i trojkom Mušidija gpsto su došli do +13. Odbrana Igokee nije postojala. Nisu mogli čak ni faul da naprave i da spriječe lake poene Mege. Prednost gostiju rasla je iz minuta u minut. Trojkom Bitadzea, Mega je došla do velikih +17. No tada Igokea pravi seriju 9-0, vraća se u igru i prisiljava Milojevića da traži tajm aut. Mega je do kraja trećeg perioda sačuvala solidnu prednost i sa +8 ušla je u poslednji period. 

Mega je dobro otvorila poslednji period i dobrim potezima došli su do +12. Međutim, Zubčić je pokrenuo Igokeu i domaći su prišli na -6. Nije pomogao ni tajm aut Milojeviću. Ilić je vezao dobru odbranu i napad i Igokea je došla na -4. Međutim, Igokea nije mogla ništa da zagradi. Mega je mašala i skakala i došli su ponovo do dvocifrene prednosti. Međutim, Zubčić je vezao pet poena i Igokea je bila u igri. Na -5 Igokea se mogla potpuno vratiti ali Lešić maša otvorenu trojku koja je iscurila iz koša a Adamović je promašio polaganje u kontri. Mega se opet odvojila. Međutim, u završnici je krenula serija trojki Igokee i prišli su na -1. Tri sekunde do kraja Mušidi je imao dva bacanja. Promašio je oba ali je Radivojević promašio šut za pobjedu i Mega je slavila. Bolje bi za Igokeu bilo da je Mušidi dao drugo jer bi imali napad za pobjedu a Trajković je imao i još jedan tajm aut. Ipak, nije bilo ni sreće za Igokeu.

Skok je odlučio pobjednika. Mega je imala 15 ofanzivnih skokova i ukupno čak 19 skokova više. Imali su 11 izgubljenih lopti više ali je kontrola skoka ipak bila presudna za pobjedu mladog tima Mege. Megu je do pobjede predvodio Bitadze sa 24 poena i 12 skokova dok je Igokeu predvodio Zubčić sa 29 poena, četiri skoka i tri rampe.

Foto: Igokea Republika Srpska