XS
SM
MD
LG

Pl: Najava sedmog kola iz Fantazi ugla

Pred nama je sedmo kolo engleske Premijer lige. Mnogo sjajnih mečeva, jedan veliki derbi a kao uvod u vikend, govorićemo malo o Fantaziju.

MOJA EKIPA

Imao sam dosta glavobolja kako da izrotiram svoj tim ali sam na kraju nekako to odradio. Malo rizikujem jer Manea ostavljam na klupi, koji ima težak meč sa Čelsijem. Nikada im u dresu Liverpula u ligi nije dao gol a nije imao ni asistenciju pa se nadam da neće baš sad odigrati dobro. Takođe, Bisaka mi je ostao na klupi jer mi je nerealno da imaju tri vezana CS a Pereira gostuje Njuki, koja mora nekome i gol dati.

Što se tiče onih koji igraju, krenućemo od odbrane. Mekarti protiv Vulvsa može lako doći do CS. Ja ću navijati da bude 0-0 jer imam i Doertija iz Vulvsa. Bilo bi idealno dobiti dupli CS na jednom meču ali obično u ovakvim situacijama ostanete bez oba CS. Jedlin je bio dilema ali sam ga stavio. Imam osjećaj da Njuka može da sačuva mrežu protiv Lestera, koji je mnogo blijed u gostia. Tu je i Alonso, koji ima težak meč ali može uvijek u ofanzivi donijeti bodova.

Vezni red je dobar ali moglo bi tu biti malo bodova. Azar igra protiv Liverpula. U kupu im je dao maestralan gol nakon sjajnog solo prodora. Nadam se da nešto slično može ponoviti i u prvenstvu. Moura je u kupu bio starter i bojim se da bi mogao ostati na klupi. Takođe, Son je raspucan, Lamela nikada bolji a i Ali se oporavio. Ipak, igraju protiv Hadersfilda što djeluje kao penal i morate imati nekog iz Totenhema. Kad već nemam Kejna, tu je onda Moura. Frejzer je protiv Palasa u prošlosti donosio bodove pa se nadam da može isto uraditi opet. Od Medisona ne očekujem mnogo jer sam već rekao da očekujem CS Njuke. Ali on je zaradio mjesto u timu sa dva gola na poslednja dva meča tako da i ne mora donijeti ništa sada.

Napad mi je omiljeni dio tima. Lakazet je u fenomenalnoj formi. U kupu je ušao pred kraj utakmice i asistirao je za treći gol. Protiv Votforda ima sve šanse da nastavi golgeterski niz. Aguero nije igrao u kupu i djeluje da je Brajton kao penal i da tu Kun može dati dva-tri gola. E sad, Pep zna rotirati, tu je i Liga Šampiona sledeće sedmice, pa se bojim opet neke rotacije. Mitrović protiv Evertona ima šansu sigurno da da gol jer je odbrana Evertona tragikomična.

IZBOR KAPITENA

Meni je izbor kapitena najteži do sada. Lakazet će igrati sigurno od prve minute ali je realnije da Kun da više Brajtonu ako bude starter. E sad, da li rizikovati sa Kunom ili ići na siguricu sa Lakom, veliko je pitanje. Do pisanja ovog teksta ja nisam tu dilemu riješio. Za sada je traka kod Lake ali moguće je da bude neka promjena.

Pored njih dvojice, za koje smatram da su top opcije za kapitena u ovom kolu, tu je i Hari Kejn. Jeste blijed, jeste u lošoj formi i malo umoran ali mora Kejn negdje krenuti. Hadersfildu su prošle sezone dali četiri gola i ako rano povedu, nešto slično mogu ponoviti a samim tim i Kejn može mnogo donijeti.

Čelsijeve i Liverpulove igrače treba izbjegavati jer igraju međusobno. Što se tiče poteza ludaka sa kapitenom, ovo kolo to su Volker i Mitrović. Volker čak nije tolika ni ludost jer je realno da ugrabi CS samo je ludost radi rotacije u neku ruku.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Prvi prijedlog za ovo kolo je veznjak Kardifa Vord. Generalno ih treba izbjegavati ali ovo kolo Kardif mora biti dobar. Niti Barnli može biti toliko razoran kao u prošlom kolu, niti Kardif može toliko loš biti. Vord košta 4,5 igra špica a na Fantaziju je veznjak.

-Škodran Mustafi je itekako dobra opcija. Arsenal protiv Votforda ima šansi za CS. Mustafija ima svega 1,4% fantazera. Pored mogućeg CS, lako može nakon kornera i gol dati jer je veoma dobar u skoku. Takođe, Arsenal često sačuva mrežu protiv ''Stršljenova'' a Mustafi im je i prošle sezone dao gol.

-Ovo kolo Hoselu može biti dobra opcija. Moraju nekoga konačno dobiti a Lester je loš gost. Takođe, Hoselu je jeftin, igra sigurno jer mu Rafa vjeruje. Zato može da se sa njim instant razlika napravi.

BITNE NAPOMENE

-Svađa Murinja i Pogbe djeluje sve ozbiljnija. Sad da li će to uticati na to da Pogba ne igra teško je reći ali pametnije je nemati ga u timu.

-Mkhtarjan je igrao u kupu što znači da nije ozbiljna njegova povreda. Međutim, to opet znači da vjerovatno neće igrati u ligi. Prošle sezone imao je gol i asistenciju protiv Votforda ali previše je rizičan. Mnogo sigurniji je nastup Remzija a cijena im je slična.

-Morata igra u kupu što ponovo znači da će Žiru igrati u ligi. Sve je izvjesnije da će Francuz postao prvi špic u Sarijevoj ekipi.

To je otprilike to. Čeka nas generalno teško kolo iz Fantazi ugla ali andamo se najboljem.