XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Dunavski kup se nastavlja u nedelju 22. maja na Fruškoj gori

"Dunavskji kup" najveće i najpopularnije takmičenje biciklista - rekreativaca u regionu se nastavlja u nedelju 22. maja trkom u Rohaj  bazama na Fruškoj gori koju organizuje klub Jendota iz Šida. Start je u 12 časova, učestvuju amateri, mestersi, žene, junioke, mlađi kadeti i kadeti. Staza je za planinski biciklizam kružna, 4,3 km.
- Uvrstili smo ovu trku da bismo sačuvali naše termine u kalendaru jer smo na molbu Opštine Bački Petrovac odložili dve planirane trke za ovaj vikend, 21. i 22. maja – kaže direktor i osnivač "Dunavskog kupa" Tibor Tarjan iz kluba Elit.- Novi termin je 30. i 31. jul.

"Dunavski kup" je najveće takmičenja amatera, rekreativaca i mladih vozača u regionu, u kome su  prošle godine, na primer, učestvovala čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. I ove godine boriće se za  trofej "Zlatnu amforu" koju daruju organizatori iz kluba Elit a  napravili su je Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trigon, dar generalnog sponzora "Ciklo manije internešenel" čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.