XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Dolga nastavio seriju pobeda na trkama "Fruška gora open"

Dimitrije Dolga, biciklista novosadskog Elita osvojio je prvo mesto u trećoj trci “Fruška gora opena” u okviru “Dunavskog kupa” voženoj na stazi od Bukovca do Selišta (3 km) na Furškoj gori.  Dolga je pobedio i u prve dve trke ovog takmičenja, a biciklista Vojvodine Goran Nikić je bio drugi, a isti plasman je ponovio i u trećoj trci. U pojedinim delovima staza je imala uspon od 13,6 procenata. Početak trke bio je po lepom, prolećnom vremenu, poslednje takmičare, i to one najbolje u  generalnom plasmanu, pratili su vetar, kiša i grad!

Dolga je zabeležio vreme 8,55 minuta, drugo mesto pripalo je Goranu Nikiću (Vojvodina) sa 9,43 minuta a treće Andreju Bojkovu (Elit) sa 10,47 minuta.
U generalanom plasmanu  vodi Dolga sa 145 bodova, drugi je Nikić sa 140, treći David Danji (Vojvodina) sa 114 bodova. Četiri i peti  su Đura Puškaš (Vojvodina) sa 101 bodom i Bojkov sa 93 boda. Najuspešnija takmičarka je na 13. mestu Zorana Pavlov iz Vojvodine sa 30 bodova.

Naredna trka “Fruška gora opena” je 14. maja na stazi od 3,8 km od Čerevića do Andrevlja.  „Dunavski kup“ je najveće takmičenja amatera, rekreativaca i mladih vozača u regionu, u kome su  prošle godine, na primer, učestvovala čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. I ove godine boriće se za  trofej „Zlatnu amforu” koju daruju organizatori iz kluba Elit a  napravili su je Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trigon, dar generalnog sponzora Ciklo manije internešenel čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.