XS
SM
MD
LG

Borovčanin blizu meča za svetskog šampiona

Nenad Borovčanin (28-0-0) neporaženi srpski bokser, rangiran na 14.poziciji svetske rang liste kruzer kategorije, u ozbiljnim je pregovorima da boksuje meč za svetsku titulu protiv aktuelnog svetskog šampiona Amerikanca Stiva Kaningema. Borovčanin je nedavno boravio u Nemačkoj kao gost promoterske kuce Saurlend , gde je napravio dogovor sa vlasnikom te kompanije Kale Saurlendom i njegovim predstavnikom za balkan Redžom Dedeićem da će, ukoliko osvoji evropsku titulu u Banja Luci, dobiti šansu da boksuje meč za svetskog šampiona protiv njegovog boksera Kaningema, vlasnika IBF pojasa u kruzer kategoriji. Borovčanin je sa Saurlendom dogovorio da i ostali bokseri iz kampa Bali-Balkanboksing dobiju šansu ukoliko se plasiraju medju 10 najboljih boksera sveta, a postoji i mogućnost da će neki od boksera imati ponudu da potpisu zajednički ugovor sa oba kampa.

- Meč za titulu šampiona sveta je cilj i san svakog boksera. Svojim pobedama skrenuo sam pažnju mnogih svetskih bokserskih moćnika, pre svega zahvaljujući pobedama u poslednja četiri meča, kada sam boksovao pred mečeve braći Kličko, gde sam predstavio sebe i srpski sport u najboljem svetlu. Nakon toga usledili su pozivi  mnogih menadžera i za sada je najkonkretniji bio Saurlend, koji mi je ponudio meč sa Kaningemom i ozbiljnu finansijsku ponudu. Naravno, prvo moram pobediti meč za titulu šampiona evrope u Banja Luci početkom juna, kada će predstavnici Kaningemovog tima doći da me posmatraju kako boksujem, a ja ću se potruditi da odu zabrinuti kako će njihov bokser braniti titulu protiv mene. Kaningem je jedan od najboljih boksera sadašnjice, ali ja verujem u snagu svojih pesnica, ali i snagu svog uma, tako da ću dati sve od sebe da titulu šampiona sveta donesem u svoju zemlju. Za sada nastavljam pripreme za meč u Banja Luci, gde ću dati sve od sebe da se upišem zlatnim slovima u istoriju evropskog sporta, kao prvi Srbin sa pojasem šampiona evrope – bio je kratak komentar Nenada Borovčanina.

Borovčanin se uveliko priprema za predstojeći spektakl u Banja Luci, tako da posle perioda na pripremama u Austriji i Nemačkoj gde se pripremao sa trenerom Zdunekom i kolegom Vitalijem Kličkom, kao i perioda na Mećavniku , pripreme nastavlja u kampu Bali-Balkanboksing. Za njegov meč vlada veliko interesovanje, ne samo u Banja Luci, već i u regionu, pa se može očekivati veliki broj poznatih gostiju iz zemalja nekadašnje Jugoslavije.