XS
SM
MD
LG

Mijate, glavu gore

Pre nekih 10 - tak godina igrao se završni turnir u fudbalu u okviru Malih olimpijskih igara. Pratio sam tu završnicu na Plama. Igrali su osnovci, a dominrao je jedan mali dugokosi,mršavi dečarac iz Trebinja. Imao je već tada velike fudba lske poteze. Po završetku finalnog okršaja prišao sma tom dečaku. On mi je ponosno kad sam ga pitao kako se zove rekao - Mijat Gaćinović.Ja sam Vladov.

Na taj način mi je želeo reći da je iz fudbalske porodice Gaćinović, a sa njegovim ocem Vladom sam se znao odlično. Tada mi je mali Mijat, a bio je ljubac svih na tom zavšnom turniru,rekao  da je već  bio u kampu Benfike, da ide u Vo jvodinu...Dalje je sve poznato.

Dogurao je do reprezentacije Srbije, Bundes lige. Uzeo  je ono zlato na Novom Zelandu, dao neke važne golove za Orlove. Svi smo ga videli u Rusiji ,a nije eto Mladen Krstajić. Objasnio je da je sistem igre eliminisao Gaćinovića i da zbog toga neće u Rusiju. 

Dobar sistem kada Orlovima nije poreban igrač Bundes lige, a jesu neki koji u svojim klubovima greju klupu, ili su napravili karijeru u zadnjih šest meseci... Mogu Orlovi biti na kraju i šampioni  i uzeti onih 10 miliona evra , ali mislim da se šest meseci pred Mundijal ne tera selektor, ne mjenja kapiten i izostavlja igrač koji je obilježio i finale Kupa Nemačke.

Voleo bih da su Orlovi tako jaki da im Mijat Gaćinović nije potreban, ali nisma siguran. Biće ipak da je nešto drugo odlučivalo. I oko selektora, kapitena i malog Vladovog .. 

Mijat Gaćinović