XS
SM
MD
LG

U Azanji veterani odigrali međunarodnu fudbalsku utakmicu

Ideja o međunarodnom prijateljskom susretu, nastao je zahvaljujući odličnom drugarstvu, između Ljubodraga Ćosića iz Azanje, koji je bio trener Šumadije i Saše Dinića koji je bio igrač, kada je klub iz najvećeg sela u bivšoj Jugoslaviji igrao u zoni Dunav i bio osvajač KUP-a Zapadne Srbije. Dinić sada živi u Sloveniji i igra za Primorje iz Ajdovštine. Susret je završen miroljubivim rezultatom, a ishodom prvog dela susreta više može da bude zadovoljan gostujući trener Alen Krečić, pošto je njegova ekipa golovima Mirka Lokara vodila sa 2:0.

U nastavku susreta, domaći trener Dragoslav Pantelejić pravio je česte izmene, pa je golovima Milana Babanića i Sače Talijana uspeo da izjednači rezultat. Gosti su ponovo u 68. minutu preko Lokara, došli u vođstvo. Deset minuta pre kraja susreta, Saša Talijan je ponovo izednačio rezultat, što je bio i konačan rezultat. Treće poluvreme je nastavljeno, druženjem  do  ujutra. Dogovreno je, da susreti budu tradicionalni, a uzvratna poseta u Sloveniji zakazana je za 9. septembar.

Rezultat: ŠUMADIJA ( Azanja ) – PRIMORJE ( Ajdovština ) 3:3 ( 0:2 ). Igralište: Šumadije u Azanji. Gledalaca: 200. Sudija: Miroslav Janjić ( Azanja ). Strelci: Babanić 56, S.Talijan 62, 80. minut za Šumadiju, a Mirko Lokar u 17,23 i 68. minutu za Primorje.

ŠUMADIJA: Ljubisavljević, S.Pantelejić, Z.Pantelejić, Jelić, D.Talijan, Milojević, S.Talijan, Palić, Pavlović, Jančić, Babanić. Igrali su još: LJ.Ćosić, Đorđević, Kovačević, Živković, Anđelković,
D.Pantelejić, T.Ćosić.
PRIMORJE: Štork, B.Perpar, A.Perpar, Filipović, Dinić, Žorž, B.Bratina, E.Bratina, Adžić, Lokar,  M.Troha. Igrali su još: F.Troha, Bolko, Palk, Žižmond.