XS
SM
MD
LG

Dorćol četvrti u Roterdamu

U sklopu proslave 20 godine postojanja, Ragbi liga klub Dorćol proteklog vikenda učestvovao je na prestižnom turniru Roterdam 9 i zauzeo četvrto mesto. Sa podmlađenim sastavom, bivši šampion Srbije je u jakoj konkurenciji odigrao odlično i zabeležio bredan rezultat.

 

 

Dorćolci su u prvoj fazi takmičenja izgubili od engleske ekipe Ist Rajnos 16:8, a onda u produžetku ipak poklekli od šeškog tima Krupka Dragons (12:12 – 16:12). Priliku da se bor za polufinale, naš predstavnik je dobio zahvaljujući pobedi nad timom Amsterdam Kobras, 14:12.

Kvalifikacioni meče za mesto u finalu, Dorćol je izugbio od Nort Brisels Gorilasa iz Belgije (18:0). Ispostavilo se da ih je na putu do borbe za medalju savladao kasniji šampion, jer su Belgijanci savladali nemački TSV Karlshofen u polufinalu i potom pomenute Ist Rajnose iz Kolčestera za titulu.

 

 

Zadovoljan sam rezultatom koji smo postigli, prevashodno sto okosnicu tima čine igrači koji su 1996. i 1997. godište, odnosno praktičn juniori. Naš tim je bio najmlašđi u Roterdamu sa prosekom godina 22, a protiv oba finalista Ist Rajnosa iz Engleske i protiv osvajača turnira Nort Brisel Gorilasa imali smo aktivan rezultat na poluvremenu, samo je presudilo njihovo veće iskustvo – rekao je posle turnira trener Dorćola Dalibor Vukanović.

Sastav Dorcola: Miloš Aleksić, Aleksa Radić, Andrej Mora, Sergej Devetak, Nikola Pešterac, Marko Stanković, Boris Lazin, Radovan Stanić, Aresnije Milnković, Stefan Vukanović, Milan Avramović, Momir Radulović, Luka Milatović, Miloš Milanko. Stručni štab: Dalibor Vukanović, Filip Janković, Saša Mitrović i Mašan Milatović.