XS
SM
MD
LG

Budući stipendisti na prijemu u RSS

Buduće stipendiste Ministarstva omladine i sporta i Rukometnog saveza Srbije za 2018 godinu, u prostorijama RSS na Tošinom bunaru, ugostili su v.d. Generalnog sekretara, Aleksandar Petrović i stručni saradnik, Zoran Lazarević.

Aleksandar Petrović je pozdravio prisutne sportiste i čestitao im na izboru za stipendiste MOS-a, istakavši da je to veliko priznanje za svakog sportistu ali i obaveza da u narednom periodu dostojno reprezentuju rukometni sport.

Foto: RSS

Zoran Lazarević je stipendiste, koji je RSS predložio MOS-a, na osnovu kriterijuma koje je utvrdilo resorno Ministarstvo, upoznao sa pravima i obavezama koji proističu iz statusa stipendiste.

Podsećamo, RSS, kao sport prve kategorije, dobio je pravo da MOS-a predloži 15 stipendista, kojima će tokom 2018 godine, svakog meseca, biti isplaćivane stipendije za sportsko usavršavanje. Nakon verifikacije predloga od strane MOS-a, predloženi stipendisti potpisaće Ugovor sa resornim Ministarstvom, a zatim će početi isplata stipendija, svakog meseca, koje su namenjene za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista.