XS
SM
MD
LG

U Čajetini dvostruki trijumf veterana iz Valjeva

Čajetina je po četvrti put bila domaćin košarkaškog turnira veterana. Organizatori su bili bivši majstori igre pod obručima iz Užica i Čajetine, na čelu sa Aleksandrom Pavlovićem, i Kulturno sportskim centrom Čajetina. Na ovom turniru učestvovalo je 13 ekipa, devet u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji

 

Ekipa Valjeva pobednici turnira

 

Ovo nadmetanje obeležio je dvostruli trijumf Valjevaca i pobeda Beograđana u kategoriji 45+. Pehari za najbolje na terenu zasluženo su pripali Podgoričanki Andrijani Radoman, Branku Glušcu iz Valjeva i legendi naše košarke Miodragu Mišku Mariću, koji je na putu do trona predvodio Beograđane.

 

Ženska ekipa Valjeva najbolja ekipa turnira

 

Takmičenje u konkurenciji veteranki i u kategoriji 35+ kod košarkaša proteklo je u znaku ekipa iz Valjeva koje su najpre savladale Užičanke sa 34:20, a u finalu bile bolje od prošlogodišnjih pobednica, Podgoričanki sa 32:26. Treći pobednički stepenik pripao je ekipi užičkog Plej ofa, koja je, posle poraza od Podgorice (51:26), u “malom finalu” savladala gradskog rivala Užice sa 49:32.

 

Zajednicki snimak - Timovi Beograda i Zlatibor Ere

 

Valjevci su ostvarili sve tri pobede u kategoriji 35+ i odbranili prošlogodišnju titulu. Posle trijumfa nad Užičanima (45:31), u dramatičnoj završnici bili su bolji od Nikšićana (37:34), a u odlučujućem meču, “trojkom” Miodraga Planojevića u poslednjoj sekundi, pobedili su i Zlatibor Ere (39:38), kojima je pripalo drugo mesto. Ekipa Nikšić 95 osvojila je treće mesto, Ivanjičanima je pripala četvrta, a Užičanima peta pozicija u ovoj konkurenciji.

 

Organizator Pavlović i najbolji igrač Marić (prvi drugi sa leve strana)

 

 

Najbolja košarkašica Andrijana Radoman (desno) Foto: Dragan PEJIĆ

 

Dramatično je bilo i u kategoriji 45+, u kojoj su Beograđani na tronu nasledili domaću ekipu Zlatibor Ere. Beograđani su najpre nadigrali Nikšićane sa 49:34, a onda su u krajnje neizvesnom meču savladali Novi Beograd sa 41:35. U poslednjim trenucima meča koji je odlučivao o peharu, sa linije slobodnih bacanja oba puta precizan je bio Slađan Stojković i tako Beograđanima doneo pobedu nad ekipom Zlatibor Ere - 43:42. Novom Beogradu je pripalo drugo mesto, Zlatibor Ere bile su treće, dok je Nikšić osvojio četvrtu poziciju.

Pravdu je delio sudijski trio Stojanović - Pavlović - Savić.