XS
SM
MD
LG

Omejer u Parizu do kraja 2019.

Stiže nam dobra vesti iz Pariza, iskusni golman Tijeri Omejer produžio ugovor sa PSŽ-om do 2019. kada je najavio povlačenje sa rukometnog igrališta. Jedan od najboljih golmana svih vremena, Tijeri Omejer, rešio je da okači patike o klin u leto 2019. godine. Ljubitelji rukometa imaće priliku da istinsku legendu našeg sporta gledaju još godinu i po dana, do kada mu traje ugovor sa Pari Sen Žermenom, a onda ga čeka prelazak u menadžment kluba, gde će ostati najmanje do 2022. godine.

Omejer je u Pariz stigao 2014. godine. Sa Monpeljeom i Kilom je osvajao EHF Ligu šampiona, a za to će imati još dve prilike sa timom iz francuske prestonice što se očekuje ove sezone... Najavio je da LŠ sa PSŽ-om mora da se osvoji i tada će spokojno otići u sportsku penziju... Nadajmo se da će najskuplji tim današnjice ostvariti želju legendarnom golmanu.

Foto: handday.fr

Što se tiče karijere nastupao je za SC Sélestat HB gde je branio boje kluba od 1994-2000 a potom prelazi u Monpelje gde se zadržava isto 6 godina i beleži 154 nastupa. Te godine prelazi u Kil gde povećava zadržavanje za jednu godinu i ostaje do 2013. što mu je omogućilo podizanje pehara LŠ. Odlučuje se za Monpelje ponovo i vraća se na godinu dana gde brani do kraja 2014. godine a potom potpisuje za Evropskog giganta PSŽ.