XS
SM
MD
LG

Marko Vukićević za SportDC: Možemo da očekujemo lep rezultat u Pjongčangu

Jedan od troje predstavnika Srbije u alpskom skijanju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu je i Marko Vukićević.

Ovo su za njega druge Olimpijske igre u karijeri, a u razgovoru za naš portal ovaj skijaš ističe da je sada iskusniji za jedne Igre, zna kako da se ponaša a da ga euforija ne umori, te vjeruje da može do dobrog rezultata u Pjongčangu.

- Pošto sam već bio na Olimpijskim igrama u Sočiju približno znam šta me očekuje i kako Igre izgledaju. To će mi mnogo pomoći da se ponašam racionalnije, odnosno da me ta euforija ne umori. Rezultatska očekivanja su, naravno, veća nego tada. Za Olimpijske igre u Sočiju sam bio na 300. mjestu rang liste, a sada sam na 35. mjestu u spustu. Znači, možemo da očekujemo jedan lijep rezultat, ako se sve poklopi. Znamo koliko je skijanje nepredvidiv sport, zbog velikih brzina se dešavaju i greške, rekao je za naš portal Marko Vukićević, a onda je precizirao šta bi se smatralo dobrim rezultatom u Pjongčangu.

- U razgovoru sa Olimpijskim komitetom Srbije i Skijaškim savezom smatramo da bi se kao veliki uspjeh smatrao plasman među prvih 20. Ja ću dati sve od sebe i potruditi se da do toga i dođem. Nastupam u svim disciplinama, ali najviše očekujem u spustu koji se vozi 11. februara. Kombinacija je 13. februara, a Super G 15. Poslije toga imam još nastupe u veleslalomu i slalomu. Jedva čekam početak. Uzbuđen sam i vrlo ponosan što mogu da predstavljam Srbiju na najprestižnijem takmičenju, i što ću se takmičiti sa najboljim skijašima.

Pored Marka Vukićevića Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati Nevena Ignjatović i Marko Stevović u alpskom skijanju, te Damir Rastić u skijaškom trčanju.