XS
SM
MD
LG

Badminton: Uspešan nastup reprezentativaca u Rumuniji i Madjarskoj

Na Internacionalnom juniorskom turniru u Pečuju (Mađarska) i Internacionalnom seniorskom turniru u Temišvaru (Rumunija), koji su održani proteklog vikenda, najbolji srpski juniori i seniori zabeležili su nove međunarodne pobede. U Mađarskoj su se takmičili juniori: Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Dragoslav Petrović, Filip Stojiljković, Petar Radojević, Milica Simić i Nina Starčević uz podršku Milana Barbira, Dragana Antića (trenera) i Radomira Jovovića (tim menadžera) dok u Rumuniji nastupili seniori Nikola Arsić i  Vladimir Savić  i sudija Goran Jelesijević.

Imajući u vidu preko 25 država učesnica, uključujući svetske sile Dansku i Japan kao i Tursku koja dominira u juniorskim kategorijama, oba takmičenja se mogu svrstati u red izuzetno kvalitetnih. Većina naših reprezentativaca je zabeležila međunarodne pobede što se, uzimajući u obzir jaku konkurenciju, može smatrati značajnim rezultatom.

Najveći podvig su ostvarili seniori Nikola Arsić i Vladimir Savić koji su u konkurenciji muških parova ostvarili plasman među osam najboljih i u meču za medalju izgubili od najboljeg irskog para, prvih nosica turnira. Kod juniora, najuspešniji je bio Ilija Pavlović koji je u konkurenciji preko 70 muškaraca ostvario plasman među 16 najboljih. U konkurenciji mešovitih parova Pavlović i Simićeva su takođe bili nadomak meča za medalju. U osmini finala su u veoma neizvesnom meču izgubili od najboljeg španskog para. Pavlović je i u trećoj takmičarskoj konkurenciji, u paru sa mladim Dragoslavom Petrovićem, izborio plasman među 16 najboljih parova gde ih je zaustavio danski par.

U nedelju 27. marta, Otvorenim juniorskim prvenstvom Kovina, nastavlja se nacionalna takmičarska sezona dok novi međunarodni izazovi naše reprezentativce očekuju na Internacionalnom seniorskom turniru u Zagrebu (Hrvatska) koji se održava u periodu od 01. do 04. aprila.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.