XS
SM
MD
LG

Igokea čeka Mornar

Ovog vikenda na programu je 19. kolo ABA lige. Košarkaši Igokee dočekuju večeras u Laktašima ekipu Mornara, koja igra sjajno ove sezone.

Igokea u ovaj susret ulazi nakon pobjede nad Zadrom, kojom je ekipa Dragana Bajića osigurala opstanak. Na susretu protiv Zadra za Igokeu su debitovali Rajnhart i Preston i pokazali su da će biti velika pojačanja za nastavak sezone. Iako je Igokea osigurala opstanak, Bajić neće dozvoliti opuštanje svojim igračima i ići će na pobjedu u svakom susretu do kraja sezone. Igokea rasterećno ulazi u meč ali iz te rasterećenosti će pokušati da dođu do pobjede protiv Barana.

Mornar ove sezone igra maestralno. Pred start sezone su najavljivali borbu za prva četiri mjesta i sad su vrlo blizu da budu četvrti na kraju sezone. Mihajlo Pavićević je sjajno posložio ekipu i Mornar u poslednje vrijeme igra maestralno. Pored odlučnih rezultata, svakako treba reći da Mornar igra veoma lijepu i atraktivnu košarku.

Kao što i trener Bajić kaže, Mornar je opasan na dosta mjesta i igraju veoma raznovrsno. Najvažnije je da Igokea pokuša zaustaviti Lukovića i Nidama. Svakako da i Rikić i Jevtović mogu parirati Lukoviću ali Luković je definitivno najbolji centar u ABA ligi ove sezone. Pored njega, velika opasnost po Igokeu biće i Derik Nidam. Nidam je neko ko dosta šutira za tri, zna da gubi lopte ali kada se lomi meč, tada je gotovo nezaustavljiv. Igokei će nedostajati Milošević, koji bi u defanzivi mogao odraditi dobar posao na Nidamu ali ima Igokea dobru opciju u Nikoli Gajiću, koji može odigrati dobru odbranu na Nidamu. Takođe, ne smiju se zanemariti ni Rejli Ros, koji je dobar u oba prvaca, Vranješ, koji je opasan u šutu za tri poena a tu je i bivši igrač Igokee Strahinja Mićović, koji cijele sezone igra dobro.

Što se tiče Igokee, svakako da će biti važan doprinos iskusnih Ljubičića i Radivojevića ali i kako će se Igokeini centri nositi sa Lukovićen. Takođe, u ovom susretu se može očekivati veća minutaža za Bilija Prestona, jer je tokom cijele sedmice trenirao dobro i Bajić je sa njim zadovoljan kako napreduje na treninzima. Svakako da su adut Igokee i druga dva Amerikanca. Artis je uhvatio dobar ritam a sjajan na debiju bio je i Kejtin Rajnhart..

Budući da je Igokea dovela Amerikance koji vole brzu igru i igru u tranziciji, za očekivati je meč na veliki broj poena. Biće važno za domaće da smanje broj izgubljenih lopti ali i da dobro grade defanzivni skok. To je važno jer je Mornar opasan na ofanzivnom skoku a tu prednjači Luković mada su opasni i Pavić i Vujošević. Ukoliko budu dobri u skoku i budu raspoloženi napadački, košarkaši Igokee mogu da dobiju Mornar. To neće biti lako ali uz podršku sa tribina Igokea može do pobjede.

Da li će Igokea zaustaviti ''zahuhtali'' Mornar ili će gosti upisati prvu pobjedu u Laktašima u ABA ligi, saznaćemo u nedelju od 17h.

Foto: ABA liga