XS
SM
MD
LG

Danilo Marković , jedan od aduta sremskoligaša iz Dnjeg Tovarnika

Ljubitelji fudbala u Sremu jednoglasni su u oceni da je Sloboda u zimskoj pauzi, angažovanjem Danila Markovića – Dače (27) napravila dobar posao i da bi napad sremskoligaša iz Donjeg Tovarnika trebalo da bude mnogo efikasniji.

Iza Dače je izuzetno zanimljiva karijera.

- Mogu reći da sam se ozbiljnije počeo baviti fudbalom kada sam ušao u prvi tim Inđije, sa nekih 17 godina – kaže Danilo Marković – Sa 18 godina bio sam u kampu Frajburga u Nemačkoj i u poljskom Slasku. Kada sam imao 19 godina imao sam nekoliko nasuta u reprezentaciji Srbije, generacija U 19. Svojevremeno sam sa Inđijom iz Druge ušao u Super ligu. Inače, igrao sam i za trećeligaša Cement iz Beočina, kao i za Jedinstvo iz Stare Pazove, a poslednjih godinu dana nosio sam dres Železničara iz Inđije.

Danilo Marković dobro poznaje sadašnje saigrače iz Slobode.

- Sa Vladanom Ninićem igrao sam pre par godina u Jedinstvu iz Stare Pazove, a sa Kordolupom u Inđiji. Ostale igrače Slobode prilično poznajem i tvrdim da ima mnogo kvalitetnih igrača. Ostaje samo da se radi i da se sve dobro ukomponuje i da se ravnopravno uključimo u trku za prvo mesto, a baraž je po meni siguran.

Na kraju, Dača ističe da se najbolje snalazi na pozicijama desnog ili levokrilnog napadača, ali da mu desno više odgovara. Naravno, jasno mu je da je trenerova „poslednja“.

 

Danilo Marković, adut Slobode iz Donjeg Tovarnika