XS
SM
MD
LG

Promocija mini rukometa u Arilju

U godini kada slavi 45 godina postojanja, Rukometni klub „ARILJE“ iz Arilja organizovao je promociju  MINI rukometa  u sportskoj  hali „Arilje“. Na početku promocije održan je radni sastanak kome su prisustvovali gospodin Zoran Todorović, predsednik opštine Arilje, gospodin Dušan Stojanović, predsednik Sportskog saveza Arilje, profesori OŠ „Jezdimir Tripković“ i OŠ „Ratko Jovanović“, zatim gospodin Miroslav Kolak, regionalni koordinator za mini rukomet i drugi sportski radnici Arilja.

Foto: RSS

Na početku promocije u ime rukometnog kluba svima se obratio predsednik predsednik RK „Arilje“, gospodin Goran Nikolić, i sve prisutne je upoznao sa istorijom kluba, programom promocije MINI rukometa kao i sa detaljima vezanim za osnivanja besplatne Škole rukometa RK „Arilje“.

Promociji je prisustvovalo oko 70 dečaka i devojčica iz Škole rukometa RK Arilje, OŠ „Jezdimir Tripković“ Latvica i OŠ „Ratko Jovanović“ iz Kruščice. Prvotimci RK „Arilje“ u praktičnom prikazu upoznali su sve prisutne sa osnovnim pravilima rukometne igra, a zatim su dečaci i devojčice iz RK „SLOGA“ i ŽRK  „SLOGA“ Požega odigrali promotivnu utakmicu MINI rukometa u kojoj su uzeli učešće i svi prisutni dečaci i devojčice.

Učesnici promocije su pored igre na dva gola imali prilike i da se nadmeću u igrama poput takmičenja u preciznom šutiranja loptom u okvir gola kao i u izvođenju i branjenju „sedmeraca“. Najuspešniji su nagrađeni diplomama, a za sve prisutne domaćini su obezbedili sendviče i osvežavajuća pića.

Ovu nesvakidašnju akciju  podržao je i Rukometni savez Srbije dodelivši  lopte i markere za MINI rukomet  Rukometnom klubu „Arilje“, OŠ „Jezdimir Tripković“ i OŠ „Ratko Jovanović“.

Mali rukometaši i rukometašice sa ovog druženja ponovo će se okupiti u Arilju 18. februara 2018. godine na Humanitarnom turniru u MINI rukometu na kome će učestvovati 18 ekipa dečaka i devojčica. Prikupljena sredstva na ovaj način mali rukometaši će dodeli svojim vršnjacima obolelim od  dijabetesa.