XS
SM
MD
LG

Mega bolja od Igokee, protiv Zvezde za titulu

Juniori Igokee nisu uspjeli da se plasiraju u finale juniorske ABA lige. Bolji od mladih Igosa bili su juniori Mege, rezultatom 73-70.

Igokea je sjajno otvorila susret. Dobrom igrom u odbrani i uz raspoloženog Ilića u napadu, imali su 14-8 nakon prvih deset minuta. U drugom periodu, Igokea je nastavila sa sjajnom igrom. Odbrana je bila perfektna a napad dobar i u jednom trenutku Igokea je imala i +16. Mega je bolje odigrala poslednja dva minuta drugog perioda pa je do poluvremena prišla na deset poena zaostatka.

Mega je zaprijetila u trećem periodu i pokušala je da dođe do preokreta ali sve njihove nalete, Igokea je uspješno odbijala. Na kraju je Igokea i dobila treći period pa su domaći sa 11 poena prednosti ušli u poslednji period. U poslednjem periodu Mega je nadigrala u potpunosti Igokeu. Treba istaći da su i sudije pustile dosta čvrstu odbranu Megi a Igokei su sudili svaki kontakt pa su indirektno uticali na ishod ove utakmice. Mega je sve to, kao i svoju bolju igru, iskoristilla i došla do preokreta. Imao je Živković šut za produžetak ali nije uspio da pogodi trojku i Mega je prošla u finale.

Megu je do pobjede predvodio Bitadze sa 17 poena i 14 skokova a kao junak pobjede nametnuo se Cerovina sa 13 poena i sjajnom igrom u odbrani u završnici susreta. Kod Igokee najbolji je bio Ilić sa 18 poena i 11 skokova, dok je Živković imao 17 poena.

Mega će za titulu igrati protiv Zvezde, koja je bila bolja od Budućnosti rezultatom 63-57. Finale je na programu u nedelju u 17h a prije finala, Igokea i Budućnost će od 14:30h igrati susret za treće mjesto.

Foto: ABA liga