XS
SM
MD
LG

SD Crvena zvezda: Strelac Zorana Arunović i odbojkaš Miloš Terzić najbolji pojedinci u 2010.

Sportsko društvo Crvena zvezda obeležilo je 66 godina plodnog rada, a na prigodnoj svečanosti proglašeni su najbolji sportisti i klubovi.Najuspešnija sportistkinja je Zorana Arunović svetska šanmpionka i vicešampionka u streljaštvu, članica evrpske šampionske i svetske vicešampionske reprezentacije Srbije osvajač dva Kupa Srbije pištoljem, dok je najuspešniji sportista odbojkaš Miloš Terzić, član reprezentacija Srbije koja je osvojila bronzu na SP i u Svetskoj ligi. Umesto Zorane Arunović koja je na Prvenstvu Evrope u Italiji, trofej je porimila njena mama.

Najuspešniji kolektiv je teniski klub crveno belih koji je lane osvojio četiri šampionske ekipne titule – seniori, juniori, juniorke i pioniri.Brojne ugledne zvanice, sportiste, sportske radnike i prijatelje crveno belih u medija centru pozdravili su predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Aleksandar Boričić i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Petar Škundrić.

Nagrade za životno delo pripale su Miloradu Miti Kukiću i legendarnom fudbaleru  Jovanu Kuletu Aćimoviću. Kukić je u upravu FK Crvena zvezda izabran 1961, bio je predsednik Izvršnog odbora kluba od 1977. do 1980. Od 1984.  je bio i predsednik skupštine Sportskog društva. U poslednjem mandatu do 1995. bio je predsednik UO SD Crvena zvezda. Bio je i predsednik rukometnog kluba. Jovan Aćimović je crveno beli dres nosio 11 godina, odigrao 237 utakmica postigao 43 gola i još 55 za reprezentaciju (tri gola). Sada je u trenerskom štabu fudbalskog kluba kao skaut. Za poslovnog partnera godine proglašen je Gaspromnjeft, a za medijsku ličnost godine Ivan Ivanović (TV Prva).

Uručena su i priznanja najuspešnijim stručnjacima, mladim sportistima i klubovima u mlađim uzrastima:

Najbolji trener: Ratko Pavličević (ženski odbojkaški klub),
Najbolji mladi trener: Marko Savić (tenis)
Najbolja junorka: Ana Bjelica (odbojka).
Najbolji junior: Darko Milošević (kik boks).
Najbolji juniorski klub: mačevalački.
Najbolja kadetkinja: Milica Nikolić (džudo).
Najbolji kadet: Marko Radonjić (košarka).
Najbolji kadetski klub: rukometni.
Najbolja pionirka: Ljubica Branković (mačevanje).
Najbolji pionir: Nikola Milovanović (karate).
Najbolji pionirski klub: fudbalski.

Specijalne nagrade pripale su atletskom klubu koji je osvojio dve duple krune i Nini Jovanović (veslanje) koja je lane postala šampionka u dve kategorije kadetskoj i juniorskoj.