XS
SM
MD
LG

Stonoteniski savez Beograda priprema spektakl za meč Evro lige Srbija – Hrvatska 1. marta u Šumicama

Stonoteniski savez Beograda i vredni organizacioni tim koji vodi predsednik STS Beograda Goran Kocić, pripremio je spektakl za meč Evro lige Srbija – Hrvatska 1. marta u 18 časova u dvorani u Šumicama! - Sa takmičarskog aspekta, ovo je za nas prilika da se revanširamo, sportski i fer, selekciji Hrvatske za poraz u Splitu od 3:2 – kaže Goran Kocić.- Takođe, želimo da ljubiteljima stonog tenisa u Beogradu i Srbiji ovaj susret bude prilika da uživaju, prvi put u istoriji ovog sporta, i u numerama navijačica koje inače bodre košarkaše, a svi gledaoci sa kupljenim ulaznicama koje će koštati 200 dinara, učestvovaće u nagradnoj igri sa lepim robnim nagradama koje je obezbedili naši sponzori.

Srbija će se suprotstaviti Hrvatskoj u najjačem sastavu predvođena Aleksandrom Karakaševićem, a selektor Boris Vukelić odlučio se  još za Marka Jeftovića, Žolta Petea i Bojana Crepulju.
- Na žalost, Grad Beograd nije bio u mogućnosti da nam finansijski pomogne u organizaciji meča, ali su nam u pomoć priskočili sportski prijatelji iz Lukoila,  koji je generalni sponzor ovog meča, a direktor Oleg Šarov igra stoni tenis, Škole stranih jezika Sent Nikolas, Knjaz Miloša,  Cveteksa, DDOR Novi Sad, Avis ren – a – kara, „Olimpija karpetsa“...- istakao je Kocić.- Mi smo na konkursu Stonoteniskog saveza Srbije dobili organizaciju meča i za to platili 200.000 dinara. Mnogo su nam pomogli i sportski centar u Šumicama sa cenom sale, hotel „Holidej in“ sa cenom smeštaja i renomirani restoran „Kalemegdnska terasa“ koja će u ponedeljak 28. februara u 13 časova biti domaćin glavne konferencije za medije pred meč.

Kocićev kolega po funkciji, predsednik Stonoteniskog saveza Zagreba, legendarni stonoteniser Dragutin Šurbek, biće počasni gost STS Beograda.  Proizvođač sportske opreme „Cvetkes“ je uradio i specijalne dresove i šalove, koji će biti i deo nagrada na lutriji. U Evro ligi posle pet kola vodi Hrvatska sa devet bodova , Francuska ima osam, Mađarska sedam i Srbija šest bodova (jedna pobeda protiv Mađarske).