XS
SM
MD
LG

Ekipa navijača engleskog Stouka iz Niša osvojila turnir u Bugarskoj
Fanovi italijanskog Milana, Borusije iz Dortmunda, Notingem Foresta, te Njukasla, bili su protivnici Nišlijama, koji su navijači Stouka, na neobičnom turniru u malom fudbalu, održanom u Sofiji. Pravo iz Engleske, dresovi ovog premijerligaša stigli su ekipi iz Niša, kojima je ovo bio “vetar u leđa”, pa su uspeli da osvoje prvo mesto, a utisci su im, kako sami kažu, fenomenalni.

 

"Ovo je pravi način navijanja i podške klubovima"; foto: Saša Gilić

Kako je rekao Đorđe Malenović, jedan od članova niške ekipe, uslov da se nastupi na takmičenju bio je da se izabere ekipa iz neke strane zemlje, koju će tim predstavljati. Kako su svi članovi ekipe radnici fabrike "Leoni", izbor je pao na Stouk iz nekog vida zahvalnosti.

U omaž našim prijateljima iz Engleske, koji su nam pomogli da uspostavimo fabriku u Malošištu, izabrali smo da predstavljamo ekipu iz njihovog grada. Oni su našu ideju prepoznali i odreagovali odmah, obezbedivši nam original dresove njihovog tima. Ovakva dešavanja su ono što je fudbalu neophodno, jer predstavljaju pravi način navijanja i podrške klubovima - priča Malenović.

Što se tiče samog nadmetanja, “Balkan Tournament of fan clubs 2017” okupio je 3 ekipe iz Bugarske i 2 iz Srbije, a pobednika je odlučio zbir osvojenih bodova, s obzirom na to da je svaka ekipa igrala sa svakom. Najveći konkurenti niškog tima bili su fanovi italijanskog velikana Milana, ali je pobedu ipak odnela ekipa sa juga Srbije.

Inače, ovo je drugi put kako se ovaj turnir održava, a prvi put je bio u Nišu, gde je takođe domaća ekipa trijumfovala. Kako kaže Malenović, ideja o održavanju ovakvog turnira došla je iz saradnje Milana Milenovića, navijača Notingem Foresta i njegovih bugarskih kolega. Za sve njih razlog za prijavljavanje bilo je druženje i ljubav pema fudbalu, ali i takmičarski duh.