XS
SM
MD
LG

Okršaj za evropskog vladara

Real Madrid i Mančester junajted odlučiće večeras (20.45) u Skoplju kome će pripasti prvi evropski trofej u sezoni. Uefin Superkup dolazi u glavni grad Makedonije i donosi spektakl kakav odavno nije viđen na ovim prostorima. 

Dodatno će ga uljepšati Kristijano Ronaldo, koji će vjerovatno nastupiti večeras. Iako je bilo najavljeno da Portugalac neće biti u sastavu za taj meč jer je počeo da trenira sa ekipom tek prije tri dana, trener Zinedin Zidan odlučio je da ga povede u Skoplje.

Ronaldo je dobio produženi odmor nakon Kupa konfederacija u Rusiji i naporne prošle sezone u kojoj je Realu donio titule prvaka Španije i Evrope.

- Kristijano me veoma impresirao, praktično je na istom nivou fizičke spreme kao na dan finala Lige šampiona. Sa nama je i spreman je da igra - izjavio je Zidan.

Osvrnuo se i na formu Gareta Bejla.

- Važno je što je u dobrom ritmu, stalno trenira sa ekipom - dodao je trener ,,kraljevskog kluba“.

Poseban motiv večeras će imati Žoze Murinjo, koji je imao epizodu za zaborav u Madridu, iako je osvojio titulu šampiona Španije.

- Kada sam stigao u Madrid, klub nije ni bio među nosiocima Lige šampiona. To je bio klub slavne tradicije, ali bez plasmana u četvrtfinale Lige šampiona godinama. Osvojili smo titulu i bili ispred ekipe kao što je Barselona - rekao je menadžer ,,crvenih đavola“.

I on je pričao o Bejlu, koji se sve više pominje kao moguće pojačanje Junajteda.

- Razmišljam li o dovođenju Bejla? Ako će zaigrati ovog puta, onda mislim da ne. To će značiti da je u planovima trenera i kluba. Takođe, on želi da ostane u Realu. Tako da nijesam o tome razmišljao. Međutim, ako nije u planovima kluba, odnosno da će se dolaskom novog igrača naći na izlaznim vratima, onda sam spreman da ga čekam i borim se sa drugima za njega. Ali, napominjem, ako zaigra to će biti najbolja potvrda da je još poželjan u ekipi - istakao je Murinjo.

Kao i u cijelom regionu, i u Skoplju vladaju velike vrućine. Zbog toga će se na pola sata praviti pauze za osvježenje igrača,navodi AntenaM.

Superkup Fotos: AntenaM