XS
SM
MD
LG

Čelnici Eurosporta odobrili da poznata teniska emisija nosi naziv „Gejm, Šet i Mats“

Ljubitelji tenisa bili su oduševljeni nakon što su čelnici Eurosporta saopštili da će poznata teniska emisija sada nositi naziv „Gejm,Šet i Mats”.

Nakon nekoliko meseci pritiska od strane fanova i medija, Komesar za tenis, Džon Mekinro je pokrenuo kampanju za promenu naziva poznate teniske emisije na Eurosportu. Na ovaj način se odaje priznanje Barbari Šet koja zajedno sa Matsom Vilanderom realizuje ovaj program.

 

Džon Mekinro je zvanično najavio promenu naziva emisije u „Gejm, Šet i Mats” tokom jučerašnjeg programa.

Kako naziv emisije nije promenjen već deset godina, od prvog emitovanja na Eurosportu, Komesar za tenis Džon Mekinro pozvao je sve fanove da podrže kampanju koristeći haštag #GameSchettMats na društvenim mrežama. Fanovi su se ovoj inicijativi odazvali sa stotinama objava na fejsbuku, tviteru i instagramu.

 

 

Sportske legende širom sveta, uključujući i skijašicu Lindzi Von, polufinalistu Rolan Garosa Dominika Tima, legende ženskog tenisa Kim Klajsters i Končitu Martinez pružili su podršku ovoj inicijativi svojim aktivnostima na društvenim mrežama tokom cele nedelje.

Barbara Šet, teniska komentatorka na Eurosportu je izjavila: „Iskreno, nisam ni bila svesna da je ova kampanja u toku, ali sam dirnuta odgovorima mnogobrojnih teniskih fanova širom Evrope.”

“Povratne informacije koje dobijamo o emisiji su vrlo pozitivne – Mats i ja redovno komuniciramo sa fanovima i mislim da oni osećaju našu strast prema tenisu.”

Arno Simon, viši potpredsednik za sportski sadržaj, organizaciju događaja i produkciju kompanije Discovery, je rekao:

 

„Inicijativa za ovu kampanju je postala neverovatna. U Eurosportu se uvek trudimo da slušamo naše fanove i ovo je ubedljivo jedna od najvećih pobeda za fanove koji su pokrenuli ovu akciju.”

 

„Barbara je izuzetan novinar i zaslužuje ovo priznanje. Barbara i Mats su tim koji je sinonim za tenis na Eurosportu i radujemo se svakoj novoj saradnji sa njima kroz Gren slem turnire.”
 

Emisija „Gejm, Šet i Mats” koju vode Barbara Šet i Mats Vilander, trostruki šampion Rolan Garosa, biće na programu Eurosporta svakog dana tokom svih Gren slem turnira ove godine, analizirajući svaku akciju od dana kada se meč igra pa sve do narednih mečeva.

 

Nakon Rolan Garosa, Eurosport – dom Gren slem turnira – prenosiće uživo prvenstvo iz Vimbldona u 34 zemlje Evrope uključujući Azerbejdžan, Belgiju, Bugarsku, Finsku, Gruziju, Mađarsku, Island, Kazahstan, Kirgistan, Norvešku, Rumuniju, Rusiju, Švedsku, Tadžikistan, Tursku, Turkmenistan, Ukrajinu, Uzbekistan.
 

Credit - Antoine Couvercelle