XS
SM
MD
LG

SP U20: Počele pripreme za Logronjo, u sredu prvi test protiv Hrvatske

 

 

Okupljanjem u ledenoj dvorani "Pionir" juniorska hokejaška reprezentacija Srbije u utorak je počela pripreme za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B, u španskom Logronju (7-13. januar), a već u sredu ujutro naš nacionalni tim otputovao je u Delnice na prvi trening meč sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske.

Na prvoj prozivci selektora Nemanje Jankovića u našoj najvećoj ledenoj hali u utorak se pojavilo dvadesetak hokejaša koji su odradili dva treninga, a već u sredu ujutru reprezentacija je otputovala u Hrvatsku na trening utakmicu sa domaćom selekcijom istog uzrasta, koja se takođe priprema za prvenstvo sveta Grupe A, koje počinje u nedelju u estonskom Talinu.

Duel sa "Vatrenima" u Gorskom kotru biće odličan test za proveru trenutnog stanja našeg tima i projekciju daljeg toka priprema u Beogradu tokom decembra. Pred put u Španiju, posle novogodišnjih praznika, srpske hokejaše očekuje trening meč u Subotici sa seniorima Spartaka i najverovatnije gostovanje u Sloveniji tamošnjim ligašima, a tačna imena rivala biće poznata naknadno.

Na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B u Logronju naša reprezentacija sastaće se sa selekcijama Koreje, Belgije, AustralijeMeksika i domaćina Španije, a na njemu će srpski juniori braniti bronzanu medalju koju su osvojili u januaru ove godine na svetskom šampionatu u Novom Sadu.