XS
SM
MD
LG

ŽRK Bekament Bukovička Banja pobedom nastavio niz bez poraza

Gošće se uprkos odlasku najiskusnijih igrača u minulom prelaznom roku , u odličnom izdanju predstavili aranđelovačkoj publici. Domaćin odličan kada je najpotrebnije , sa kvalitetnijim sastavom i “dužom klupom” lider na tabeli veći deo utakmice kontrolisao rezultat…

Šampion iz Aranđelovc nastavio je niz ovosezonskih pobeda i u utakmici četvrto kola Super lige Srbije savladavši u SRC “Šumadija” , gošće iz Petrovca na Mlavi , ekipu Sloge , rezultatom 34:28 , poluvreme , 16:14.

Pozdrav lidera na tabeli aranđelovačkoj publici-ŽRK Bekament Bukovička Banja

Pobeda je ostvarena uz puno uloženog truda i bez kapitena Milice Danilović koja iako je bila na klupi , i nije ulazila u igru zbog polomnjenog nosa koji je nastradao na meču u Kragujevcu , tri dana uoči ovog meča sa ekipom Radničkog a ni na ovoj utakmici u sastavu nije bilo Jvane Mrlješ koja treba da sanira povredu meniskusa na Kliičkom Centru u Kragujevcu…

Oko 500 gledalaca , prisustvovalo je pravoj takmičarskoj utakmici , brzoj , dinamičnoj i zanimljivoj igri koju su demonstrirale obe ekipe.

Najefikasnija u redovima osvajača duple krune Milica Anić

Gošće , koje su u minulom prelaznom roku ostale bez najiskusnijih “poluga u igri” , tim mladog trenera Srđana Ilića (sestre Kolundžić , Dea Aleksić …) , odlično je otvorio meč , pa su petrovčanke vodile u jednom trenutku i 3 razlike i diktirale tempo sve do 15-og minuta kada su poslednji put u meču imale i prednost od jednog gola , rezultat 7:8.

Domaćin , koji je u ovom meču debitovao sa novim imenom i novim dresovima , poveo je minimalno “tek” u 12-om minutu , serijom 4:0 koja jepočela u 6-om minute golom , sinoć odlične , i najefikasnije Milice Anić , a nastavila se pogotkom Marije Petrović , Milice Anić i Ane Tomković. Od tog trenutka viđena je rezultatska klackalica u smislu da je Bekament Bukovička Banja void sa prednošću od jednog do 3 gola , a Sloga tu prednost jurila i u nekoliko navrata stizala…

Bekament je čuvao prednost zahvaljujući , pre svega golmanu Ani Kačarević koja je bila odlična među stativama sa više od 10-ak odbrana u prvih30 minuta utakmice a razlika je mogla biti ubedljivij za domaćina da je u dva navrata iskorišćena bolje brojčaa prednost na terenu kada je zbog isključenja odmarala levo krilo Sloge ,Jelena Končar…

Problem za odbranu Sloge , Ana Kačarević golman Bekamenta Bukovičke Banje

Na odmor se otišlo rezultatom 16:14.

U drugom poluvremenu Sloga je i dalje pokazivala veliku upornost , nije odustajala od namere da pomrsi račune lideru , pa je viđen veliki broj šuteva ka golu Kačaarevićeve i nešto kasnije Marijane Karić uz izuzetno brz prenos lopte iz faze odbrane koja je zadavala probleme domaćim igračima. Utisak je da je i na ovom meču gorostasna Marija Petrović , kružni napadač Bekamenta Bukoviče Banje , kao i na mnogim raniji utakmicama , isuviše bila izložena faulovima protivničkih igrača , guranjem , čupanjem za dres , i svim ostalim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima koji su u nekim prilikama ostali nesankcionisani od strane arbitara ovog meča.

Na udaru odbrane Sloge , Marija Patrović kružni napadač Bekamenta Bukovičke Banje

Trener šampiona , Živojin Maksić , kombinovao je u rotaciji ponovo veliki broj svojih igrača , kako u odbrani tako i u napadu , pa se prednost povećavala u nastavku meča , toliko da je u 43 minutu , na +6 , već polako postajalo jasno da će Sloga teško pomrsiti račune favorite iz Aranđelovca. Sanja Simić , MilicaVranić , Vanja Đorđević i Jelena Terzić , držale su , uz golmana Mariju Pavlović , koliko-toliko rezultatski priključak , tako da je izostalo prereano opuštanje domaćina koji je morao sa dosta opreznosti da meč privede kraju i zasluženo trijumfuje , za konačnih +6 , i rezultat 34:28 koji donosi nova dva boda na tabeli ženske “superice”.

Po završetku utakmice između Bekamenta Bukovičke Banje i Sloge održana je konferencija za medije na kojoj su govorili treneri predstavnici oba tima.

Prilog sa konferencije za medije Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca

Najefikasnija u redovima Bekamenta Bukovičke Banje bila je Milica Anić sa golova (2 iz penala od 3 pokušaja) , Ana Tomković , kao drugi strelac u pobedničkom timu dodala je 7 golova u mrežu rivala ( 2 iz penala iz isto toliko pokušaja) , po 4 pogotka postigle su Tamara Žarković i Danijela Ilić , po 3 Maja Radoičić i Marija Petrović , 2 Timea Milošević , a jedan Sanja Rajović.

Kao i u domaćoj ekipi i kod gošći , osam igrača pogađalo je mrežu protivnika: Sanja Simić ( 2 iz penala od 3 pokušaja) i Milica Vranić po 6 , Vanja Đorđević i Jelena Terzić po 5 , Vasilija Milošević i Danica Stojiljković po 2 gola , i po 1 Jovana Bogojević i Jelena Končar.

Sudijski par , Jelena Jakovljević i Vanja Antić 2 puta su isključile rukometašice Bekamenta Bukovičke Banje: Milica Anić i Marija Petrović , dok su gošće za grubu igru sankcionisane isključenjima sa 3 isklučenja više: Milena Joksimović , Sanja Simić , Vanja Đorđević i Jelena Končar (2 puta).

Od 5 dosuđenih sedmeraca Bekament BB iskoristio je 4 (2 puta Tomković i Anić uz jedan promašaj Anićeve) , dok je Sloga od 3 penala realizovala 2 (sve sedmerce šutirala Simić).

Detalj sa konferencije za medije posle utakmice Bekament Bukovička Banja - Sloga

Posle ovog kola Bekament Bukovička Banja void na tabeli Super lige sa aksimalnih 8 bodova iz 4 utakmice , ispred Kikinde i Medicinara koji su sakupili po 2 boda manje.Četvrta je Jagodina sa 5 bodova , a od petog do sedmog mesta su Naisa , Bor i Sloga sap o 4 boda. Osmi je Radnički iz Kragujevca sa 2 osvojena boda , predposlednje mesto pripada Železničaru iz Inđije sa jednim bodom , dok je na začelju superligaškog karavana beogradski Junior bez bodova.

Rezultati utakmica četvrtog kola SRLS za žene

Tabela Super lige Srbije za rukometašice posle 4 kola

Fotografije: Peđa Mirić – “Foto Centar” – Aranđelovac

 

 

 

 


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7