XS
SM
MD
LG

Startovali Aranđelovački šahisti u Prvoj ligi centralne Srbije

Četiri kola pre kraja takmičenja u prvoj ligi Centralne Srbije šahisti aranđelovačkog AŠK Sava osiguranje nalaze se na 10-oj poziciji tabele 12 ekipa sa 17 ½ osvojenih poena u prvih 7 kola.

Ekipa predvođena velemajstorom Dejanom Pikulom napravila je iznenađenje pobedivši dva favorita u prva dva kola ovogodišnjeg takmičenja a dobre rezultate ostvarili su mladi šahisti Luka Vojinović i Stanko Vlajković Najpre je savladana niška ekipa “Svitanja” rezultatom 4:2 , da bi u drugom kolu aranđelovčani bili bolji i od kolega iz Valjeva iz ŠK “Valjevski ŠK 2005” rezultatom 2 ½ : 2 ½.

Ekipu koju predvodi Dejan Pikula čine još i: Ante Brkljač , Saša Jovanović , Ivan Ćiraković , Miodrag Lekić , Lazar Ivaanović , Luka Vojinović i Stanko Vlajković

AŠK Aranđelovac Sava osiguranje

U trećem kolu usledio je remi sa Progresom iz Pirota , a nda na žalost serija od ćak 4 poraza od: Sloge iz Despotovca 4 ½ : 1 ½ , od Šapca identičnim rezultatom u 5-om kolu , kao i porazi od Paraćina i ŠK Radnički Vodovod iz Kragujevca rezultatom 4:2.

Vremena za popravni ima dovoljno jer je do kraja takmičenja u kragujevačkom hotelu “Šumarice” ostalo još 4 kola koja će biti odigrana u naredna 4 dana a Aranđelovački ŠK Sava osiguranje na putu ka sredini tabele imaće još: trenutno četvrtoplasirani Ub , šahiste Jasenice iz Smederevske Palanke koji su sakupili 21 poen , leskovačku Glubočicu , kao i trećeplasiranu Slogu iz Petrovca na Mlavi koja se posle 7 kola nalazi na trećoj poziciji sa 23 ½ poena.

Tabela Prve lige Centralne Srbije u šahu posle 7 kola

Aranđelovački šah klub II koji čine podmladak šahovske škole, uspešno se takmiči u Srpskoj ligi – Sever. U prvom kolu pobedili su kragujevačku  ekipu Stari grad rezultatom 5,5 – 2,5, dok su u nedelju 11 septembra poraženi u Smederevu sa 5:3. Ligu čini 12 ekipa iz: Šapca , Krupnja , Čumića , Valjeva , Ljubovije , Radalja Lipolista , Smedereva , Kragujevca , Lojanice ,Valjeva i Aranđelovca a planirano je da se liga odigra u 11 kola u periodu od 04 septembra do 16 oktobra.

Protivnik AŠK-a 2. u narednom kolu ovog takmičenja , koje je na program u nedelju 18. Septembra je ekipa Prota Stevan Popović iz Čumića.