XS
SM
MD
LG

Kuglaši Železničara spremni za sezonu

 Ako je po onoj narodnoj „po jutru se dan poznaje“, kuglaši Železničara iz Inđije potpuno spremni dočekuju početak sezone u Prvoj ligi Srbije (grupa Vojvodina).

Tokom letnjeg prelaznog roka klub je doveo kvalitetna pojačanja. U Inđiju su stigli iskusni Radivoj Đurić iz novosadske Vojvodine, Dragan Vukelić, doskorašnji igrač i predsednik novog superligaša Kraljeva i Saša Juhas, talentovani igrač Slovena iz Rume. Ekipa koja je prošle sezone do kraja strahovala za opstanak gotovo preko noći je postala jedan od glavnih pretendenata za prvo mesto i ulazak u kuglašku elitu. Svestan te činjenice, novi trener Radivoj Đurić zakazao je pripreme za 19. juli, gotovo 2 meseca pre početka prvenstva, kako bi ekipa što spremnije dočekala početak borbe za bodove. Igrači su već odradili bazični deo priprema i sada su na programu pripremni mečevi i tempiranje forme za 12. septembar, kada će Železničar u prvom kolu ugostiti ekipu Doline iz Padine. U sklopu priprema, ekipa je učestvovala i na međunarodnom turniru „Dunav Cup 2010.“ koji se od 26.-29.08.2010. god održavao u Senti i Kanjiži, gde su učestvovale i neke od najboljih evropskih ekipa. Na nastupu u Senti sremci su oborili 3468 čunjeva, što predstavlja novi ekipni rekord kluba (Juhas 600, Dubajić 592, Đurić 588, Kolić 570, Vukelić 566, Mandić 552). Pored toga što su se takmičili i u jakoj konkurenciji osvojili veoma dobro 8. mesto, igrači su imali mogućnost i da gledaju i nešto nauče od nekolicine trenutno najboljih svetskih kuglaša (V. Zavarko, I. Ceh, J. Čalić, N. Kiss, M. Gornik ...), pa je korist od nastupa na ovakvom takmičenju višestruka. Sasvim je izvesno da će nakon ovog prestižnog turnira, na kuglaškoj mapi Srbije Inđija biti označena kao mesto u kome postoji jedan kvalitetan kuglaški kolektiv koji je na dobrom putu da uskoro postane član Super lige Srbije.

Do početka prvenstva biće odigrane još 2 prijateljske utakmice, u kojima bi trebalo da se iskristališe kojih 6 igrača će započeti utakmicu prvog kola. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i da sa nestrpljenjem očekuju početak sezone. Pripreme najavljuju da će ove jeseni iz Inđije stizati lepe kuglaške vesti, na radost sve većeg broja navijača kuglaškog kluba Železničar.   

Kuglaški klub Železničar iz Inđije

Na slici su: Mile Grković, Marjan Kolić, Dragan Vukelić, Radivoj Đurić (stoje), Branislav Mandić, Mile Dubajić i Saša Juhas (čuče)