XS
SM
MD
LG

Stefan i Lazar najbolji na ibarskom pesku

U Kraljevu je u ponedeljak završen turnir odbojke na pesku "Ženeva 2016.". Nadmetanje, jedanaesto po redu, organizovano je na levoj obali Ibra kraj čuvene Mirine česme. Učestvovalo je 40 takmičara podeljenih u četiri takmičarske kategorije. Nadmudrivanje na mreži trajalo je četiri dana.

Detalj sa finala muskih parova

U konkureciji muških parova pobeda i pehar pripali su paru Stefan Cvijetić - Lazar Piljojčić. Oni su u finalu bili uspešniji od Miloša Blagojevića i Predraga Aleksića - rezultat 2:0. Ova dvojica finalista bili su akteri i u odlučujućem susretu za titulu i u mešovitom dublu. Piljojčić je u paru sa Natašom Simović bio bolji u borbi za tron od Cvijetića koji je nastupao zajedno sa Milicom Galjak - 2:0.

Ove dve odbojkašice u ženskom finalu savladale su Nikolinu Vukajlović i Anđelu Jovanović sa 2:0.

Mečevi fud voleja izazvali su veliku pažnju

Zanimljivo je bilo i u finalu Fut voleja u kome je jedino zabranjeno da se igra rukama. Neprikosnoveni su bili Ivan Todorović i Nenad Dimić. Vodili su ljutu bitku sa parom i Andrija Matić - Stefan Stolić i na kraju slavili rezultatom 2:1. Ovo je, inače, druga sezona kako je u program uključena i ova kategorija odbojke na pesku.

- Ove godine imali smo veliku podršku grada Kraljeva i naših već dobro poznatih sponzora. Odziv takmičara bio je velik i nadam se da smo svi skupa opravdali očekivanja ljubitelja odbojke na pesku - kaže Nenad Seničić, jedan od organizatora ovog tradicionalnog takmičenja.

Nagrade, pehare i medalje, najuspešnijim parovima uručio je Ivan Bunardžić, član kraljevačkog Gradskog veća.

Pobednički par fut voleja, Dimić - Todorović foto: STOLE