XS
SM
MD
LG

ABA liga sa 12 klubova?

Jadranska liga u košarci iduće sezone mogla bi da broji 12 klubova umjesto 14, koliko je planirano za sada. Razlog za to je činjenica da uprava regionalnog takmičenja još uvijek nije poslala zvanične pozivnice ekipama koje bi zamijenile Olimpiju i Helios, koji su odustali od nastupa.

Direktor Jadranske lige Krešimir Novosel prije nekoliko dana izjavio je za "Glas Srpske" da ima mnogo zainteresovanih klubova za učešće koji se sami nude, ali još ništa konkretno se ne preduzima na tome iako je prvo kolo na rasporedu 1. oktobra, a ekipe će uskoro početi sa pripremama.

Tako je moguće da se liga smanji sa 14 na 12 timova, čime bi se zadržao kvalitet i ne bi se popunjavala ekipama koje nisu u stanju da pariraju najkvalitetnijima. Nakon što su Kvarner iz Rijeke i Zlatorog Laško iz Celja odbili učešće zbog nemogućnosti da sklope kvalitetan tim, pozivnice još nisu poslate idućim klubovima, a shodno propozicijama takmičenja, a na osnovu nacionalnog koeficijenta iz prošle sezone, na njih pravo imaju po jedan klub iz BiH i Makedonije.

Posljednjih dana spekuliše se da bi finalista plej-ofa prvenstva BiH Kakanj mogao da dobije vajld kard koji ne bi trebalo da plati. Ipak, iz uprave vicešampiona BiH "Glasu Srpske" je potvrđeno da na njihovu adresu još ništa nije stiglo.

"Nikakav zvanični dopis nismo dobili i sve što znamo čujemo iz medija. Niko sa nama još uvijek nije kontaktirao, a ako se to desi, uprava kluba moraće da donese odluku hoćemo li ili nećemo prihvatiti ponudu. U ovom trenutku ne mogu ništa da govorim jer nemam nikakav dokument ABA lige pred sobom na osnovu kojeg bismo saznali naše obaveze o kojima bismo odlučivali", izjavio je predsjednik kluba Mevludin Delibašić.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, ekipa Kaknja mnogo je bliža odbijanju pozivnice, ukoliko je dobije, jer nije u stanju da finansijski parira ostalim klubovima u ligi koji imaju mnogo kvalitetnije ekipe.