XS
SM
MD
LG

Prijem za Lisinca i Kovačevića junake sa Ibra

Osvajači zlatne medalje i velike novčane nagrade u Svetskoj ligi Srećko Lisinac i Uroš Kovačević doživeli su u sviom gradu perave ovacije. Kako i ne bi kada su sa svojim drugarima - "braćom" iz reprezentacije Srbije u finalu savladali nepobedive Brazilce. Prijem su im priredili sportski poslenici OK Ribnica, gde su napravili prve korake. Pozdravio ih je lično novi kraljevački gradonačelnik dr. Predrag Terzić:

- Ovi momci su ponos našeg grada. Ja im najiskrenije čestitam uz obavezu da ćemo uvek imati sluha kada je sport u pitanju. Drago mi je da su onako bili ubedljivi sa neprikosnovenim odbojkašima Brazila - rekao je Terzić

I zaista malo je ko verovao da će puleni Nikole Grbića onako ubedljivo slaviti sa "kariokama". Njihova samba je očigledno bila suviše monotona za raznovrsno srpsko kolo:

 

Gradonačelnik Kraljeva pozdravlja zlatne momke

- Nije mala stvar savladati Brazil - kazao je Uroš Kovačević. Sve nam je išlo od ruke, bili smo kao jedan, izgarali za svaku loptu i uspeh nije izostao. Mi smo jedna dobro ukomponovana celina i prava je šteta što nas neće biti na Olimpijadi.

Srećko Lisinac je proglašen za najboljeg srednjeg blokera završnice Svetske lige.

- Ja sam dobio nagradu ali verujte da su svi podjednako zaslužni za ovaj istorijski uspeh. Mi smo naime, prva generacija koja se dokopala najsjajnijeg odličja u Svetskoj ligi. Kada neko pobedi Brazil onda svi zaslužuju epitet najboljeg.

Na prijemu je bila kompletna ekipa kraljevačkog superligaša Ribnice na čelu sa trenerom Boškom Mačužićem.

Srećko i Uroš na prijemu foto: STOLE

SPEC. Čestitkama su se pridružili i kraljevački internacionalci Veljko i Vlado Petković, Ivan Todorović, Predrag Bićanin, Vladimir Usiljanin...