XS
SM
MD
LG

Razgovor s povodom: Slobodan Popović, predsednik OFS Ruma

Predsednik OFS Ruma, Slobodan Popović, uvek je dostupan medijima i spreman za razgovor. Po običaju, intervju smo započeli sa analizom učinka GFK Sloven i Prevog maja.

- Rumski sremskoligaši, GFK Sloven i Prvi maj, u sezonu 2015/2016 ušli su s velikim ambicijama – kaže Slobodan Popović, predsednik OFS Ruma – Na žalost, kako vreme odmicalo ambicije su splašnjavale. Ovo je naročiti bilo izraženo kod GFK Sloven, kod koga je, u jednom trenutku je bilo dovedeno u pitanje i opstanak. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći lokalne samouprave i OFS Ruma, klub je opstao. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo opštinskom rukovodstvu, posebno predsedniku Slađanu Mančiću na razumevanju i pomoći. Kada je u pitanju Prvi maj, plasman u viši rang nisu ostvarili iz dva razloga. Prvi je razlog unutrašnji problemi u klubu, a drugi je i nedostatak sportske sreće u mečevima baraža protiv novosadskog Indeksa. Rezultatima ostalih klubova možemo biti zadovoljni. Će i u 2016/2017. biti sremskoligaši.

  Rumska opština se može pohvaliti šampionom Međuopštinske lige Srem.

  - Još jednom čestitam fudbalskim poslenicima iz Klenka, na čelu s gospodinom Mančićem, na osvojenoj šampionskoj tituli. Što se tiče učinka ostalih klubova, delimično smo zadovoljni – nastavlja Popović - Na žalost, u niži rang prelazi Borac iz Stejanovaca. Da su u jesenjem delu sezone imali tim kao ovog proleća, sigurno bi ostali u ligi.

  Opštinska liga Ruma – Irig bila je vrlo zanimljiva.

  - Mladost iz Buđanovaca se brzo izdvojila na čelu tabele – ističe predsednik Popović – U jednom trenutku su imali i 9 bodova prednosti. Međutim, ona se polako topila, te je utakmica poslednjeg kola između rumskog Jedinstva i Mladosti odlučila šampiona. Naravno, i uzornom sportskom kolektivu iz Buđanovaca čestitam na velikom uspehu. Posebno nas raduje što je na odlučujućoj utakmici bilo ogroman broj gledalaca i da je sve proteklo u sportskoj atmosferi, što vraća veru u fudbal.

 Za većinu sportskih kolektiva danas, bolno pitanje je finansiranje,infrastruktura, rad s mladima. Kako je to rešeno u rumskoj opštini?

   - Kao nikada do sada, u našoj sredini se izdavaja za fudbal, sport u celini – zadovoljan je Popović – Ogroman napredak je i po pitanju infrastrukture. Opštinsko rukovodstvo je u ovoj godini izdvojilo 10.000.000 dinara, kako bi se ona umnogome popravila. Mislimo, pre svega, na tribine, svlačionice, ograde oko igrališta i ostalo. U suštini, zadovoljni smo radom s najmlađim fudbalerima. Naravno, može i mnogo bolje. Ističem primer GFK Sloven, čiji su kadeti najbolji u Sremskoj ligi. Na nivou opštine, njegovi pioniri bili su neprikosnoveni. Ovo na najbolji način govori da se dobro radi i da se pravi dobra baza, iz koje će se kasnije crpeti igrači narednih godina za seniorske timove.

  Predsednik OFS Ruma, Slobodan Popović, zadovoljan je razvojem i radom sudijske organizacije.

  - Na Super ligi imamo Jovicu Milina i Svetlanu Bilić. Na prvoligaškoj sceni biće Siniša Sremac, a u Srpskoj ligi Vojvodina su Bojan Graovac, Branislav Ljubinković i Nemanja Batalo. Posebno je ponosimo činjenicom da imamo mnogo mladih sudija. Na njima je da se svojim radom nametnu i od njih se očekuje dalji napredak.

  Nasuprot sudijskoj organizaciji, u trenerskoj je malo drugačije.

  - Moramo dobro zasukati rukave – priznaje Popović – Njih rad se mora podići na mnogo viši nivo.

  U fudbalskoj javnosti često se postavljalo pitanje da li su Rumi potrebna četiri fudbalska kluba.

  - Po samom konstituisanju ovog saziva OFS Ruma, na jednoj od prvih sednica, doneta je odluka o fuziji GFK Sloven i Prvi maj. I to je tako, „teklo, teklo“. Prošle nedelje smo imali sastanak u Savezu: IO i predstavnici Prvog maja. Kako u tom trenutku nije ništa moglo da se odluči, predstavnicima Prvog maja smo dali rok do prošlog petka da na klubskoj Skupštini donesu konačnu odluku. Do ovog trenutka, nemako nikakvu ni pismenu ni usmenu odluku. Šta će dalje biti, vreme će pokazati. Ostaje da se IO OFS Ruma sastane s predsednikom opštine, kako vi videli šta i dalje kako sa GFK Sloven.

 

 

Slobodan Popović, predsednik OFS Ruma