XS
SM
MD
LG

Ribolovci iz 11 gradova u nedelju na tradicionalnom kupu Aranđelovca

Aranđelovački ribolovci uradili su završne pripreme za organizaciju tradicionalnog Kupa Aranđelovca lovom ribe udicom na plovak. Okupljanje 11 ekipa sa po 4 člana tima od kojih je jedan vođa ekipe a preostala tri čine takmičare , zakazano je za nedelju 10.jula na veštačkoj akumulaciji u blizini Aranđelovca , u prigradskom selu Bukovik , FEP-ovoj vodojaži.

Spremno i čisto za Kup Aranđelovca

Za ovu priliku članovi Udruženja Sportskih Ribolovaca "Bukulja" iz Aranđelovca sproveli su nekoliko prolećnih akcija čišćenja obala jezera , a poslednjom u nizu u potpunosti su uredili najveći deo obale ka naselju Kolonija gde su posebno pripremnjena i uređena messta za ekipe koje će se rasporediti duž jezera prema žrebu takmičarskih brojeva koji će biti obavljen uoči početka kupa u ranim jutarnjim satima.Uslediće pripreme timova za sam početak kupa u trajanju od 60 do 120 minuta a zvanični početak označiće i start borbe ekipa iz 11 gradova Srbije za četvorosočasovno nadmudrivanje sa ribom koje zahvaljujući dobrom gazdovanju akumulacijama na području grada podno Bukulje ima i više nego dovoljno...Završetak takmičenja planiran je oko 14:00 sati , a posle zvaničnog merenja ulova uslediće dodela priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima.

Obale jezera pre akcije čišćenja

Loviće se veliki broj različitih vrsta ribe koje u ovom jezeru , zahvaljujući između ostalog i poslednjem poribljavanju koje je društvo zahvaljujući donatorima , napravilo u februaru mesecu ove godine , kada je u vode jezera ispušteno više od 1.200 kilograma ribe. Na udici takmičara mogu se u nedelju naći: šaran , amur , smuđ , som , štuka i bela riba pa se očekuje dobar ulov i borba ribolovaca za svaki novi gram u čuvarkama koji znači i više bodova za pobedu na Kupu Aranđelovca.

Vredne ruke aranđelovačkih ribolovaca

U razgovoru za Regionalnu Radio Televiziju "Sunce" , Predsednik aranđelovačkih ribolovaca kaže da se akciji čišćenja jezera nije baš odazvao preveliki broj članova udruženja , ali da su u pomoć prikočili mladi sugrađani kojima odaje priznanje za veliki volonterski rad i trud koji su uložili u uklanjanju smeća,trave,gloga i gustog rastinja u kojima je bilo i puno gmizavaca...

Tradicija koja traje od 1951. godine - Udruženje Sportskih Ribolovaca "Bukulja" iz Aranđelovca

USR "Bukulja" postoji od 1956 godine a danas ime 300 registrovanih članova koji manje ili višee aktivno učestvuju u radu udruženja koje napred pomenuto takmičenje organizuju više od 35 godina.

Prilog Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca

 

Članovi USR Bukulja iz Aranđelovca na akciji poribljavanja u februaru mesecu 2016. godine

Nova riba za jezero nadomak Aranđelovca