XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Čukarički MBK doveo elitu u Košutnjak

BEOGRAD, 15. april (Info centar).- Čukarički MBK organizvaće u nedelju 17. aprila od 13 časova međunarodnu C 2 trku u planinskom bicklizmu u Košutnjaku „Zlatna trka Milan Panić – dani Beograda za trofej Čukarice“.

- Borimo se za olimpijske bodove do 25. maja i svaka trka nam je veoma važna – istakla je najbolja srpska takmičarka u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac na konferenciji za medije u hotelu Ekscelizor u Beogradu.- Naš sistem kvalifikacija je po malo čudan, borimo se da osvajimo poene kao tim i veoma smo blizu da obezbedimo jedno mesto u olimpijskoj trci u Riju. U Beogradu ću voziti tri trke sa solidnom konkurencijom, u petak C 3 kategorije, u subotu C 2 kategorije koje organizuje klub Novi Sad i u nedelju C 2 kategorije u organizaciji Čukaričkog MBK i nadam se da ćemo uvećati, na domaćim stazama, bodovni saldo. Za nekoliko dana odlazim u Austriliju gde ću provesti sedam dana i pokušati da i tamo osvojim poene za Rio.

Direktor trke Nikola Jakovljević je istakao da je Beograd, sa stazom u Košutnjaku, postao sjajno mesto za trke međunarodnog ranga.

- Odlični smeštajni kapaciteti, blizina aerodroma, poslovično dobra organizacija i stručni timovi, čine naš grad idealnim za ovu vrstu takmičenja i očekujemo i na ovoj trci veoma kvalitetne učesnike uz želju da naša Jovana Crnograc - pobedi. U nedelju će suditi grčki komesar Dimitris Konstantinopulis. Glavna trka je u 13 časova, i učestvovaće takmičari i takmičarke Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Italije, Srbije...Pre toga ćemo, od 10,45 časova biti domaćini i Kupa Srbije u planinskom biciklizmu za mlađe kategorije i zahvaljujemo se Biciklističkom savezu Srbije koji nam je poverio organizaciju.

Vesna Zirić, načelnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, istakla je da trke „Dani Beograda – trofej Čukarice“ već niz godina predstavljaju zaštitni znak grada:

- Biciklistički klub Čukarički MBT značajno je doprineo afirmaciji ovog sporta u našem gradu. Planinski biciklizam je veoma atraktivna disciplina i sigurna sam, pošto je sezona u punom jeku, da će biti dobrih i neizvesnih trka i pozivam sve ljubitelje sporta da bodre učesnike u Košutnjaku.

Generalni sekretar BS Srbije Saša Gajičić je istakao da Čukarički MBK, ali i drugi klubovi, organizacijom ovakvih kvalitetnih trka izuzetno pomažu u afirmaciji srpskog biciklizma:

-Nama je cilj da organizacijom olimpijskih kvalifikacionih trka u Srbiji pomognemo našim asovima u osvajanju bodova za Rio. Jovani Crnogorac i ostalim uečesnicima želim mnogo uspeha u ova tri dana i nadam se da ćemo se osvajanjem novih bodova još više približiti olimpijskoj normi.

Nebojša Popov direktor Čukaričkog MBK je uručio prigodne suvenire Jovani Crngorac, Vesni Zirić i Mariji Pantelić predstavniku hotela Ekscelzior, sjanog domaćina novinarima. Zahvalio se na podršci Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda i Biciklističkom savezu Srbije, kao i firmama koje su pomogle trku: „MP biomedikl“, Festina, AIK banka, Knez petrol, SBB, Prizma, Ledžend, Voda MG Mivela, Lorenčić, Stevčević ko, Beogradski sajam, Petrol, Elmas sistem, Dom zdravlja dr Ristić, Aerodrom ketering...

- Izuzetnu pomoć u organizaciji ove trke, ali i drumske trke „Tur of kids“ 30. aprila, dobili smo od Milana Panića, nekadašnjeg bicikliste Partizana i Metalca, premijera Jugoslavije 1992. -1993. i uspešnog biznismena u SAD na čemu mu se i ovom prilikom od srca zahvaljujem – naglasio je Nebojša Popov.