XS
SM
MD
LG

Počinje kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu, Fris prvi "juri" normu

U Zrenjaninu se od danas do nedelje održava Evropski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Svi rvači iz Evrope koji nisu uspeli da izbore olimpijsku normu na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Las Vegasu (prvih šest prvoplasianih po kategorijama), pokušaće to da urade ovog vikenda u Zrenjaninu. Vizu za Rio obezbediće samo finalisti u svojim kategorijama, te se očekuju izuzetno uzbudljivi i kvalitetni mečevi.

Foto: unitedworldwrestling.org

Prvog dana takmičenja Srbiju će predstavljati Kristijan Fris u kategoriji do 59kg. U njegovoj kategoriji takmiči se 19 takmičara, a u osmini finala protivnik Frisu biće Ukrajinac Kostiantyn Balitskyi. Ukoliko savlada Ukrajinca, u četvrtfinalu ga čeka pobednik meča Skals (Danska) - Haapamaeki (Finska).   U subotu će nastupiti Viktor Nemeš u kategoriji do 75 kg i Nikolai Dobrev u kategoriji do 85 kg, a u nedelju Nemanja Pavlović u kategoriji do 130 kg. 

Jedini srpski rvač koji je obezbedio olimpijsku normu je Davor Štefanek koji je bio treći prošle godine u Las Vegasu. Nakon tri srebrne medalje na prvenstvu Evrope za seniore, koje su potvrdile sjajnu formu naših takmičara, očekuje se da će Srbija imati više od jednog predstavnika u Riju. Takođe treba napomenuti da pored Evropskog kvalifikacionog turnira, rvače koji ne obezbede norme, očekuju još dva svetska kvalifikaciona turnira. Prvi je na programu narednog vikenda u Ulan - Batoru u Mongoliji, a poslednja prilika za osvajanje olimpijskih normi biće početkom maja u Istanbulu.