XS
SM
MD
LG

Aranđelovčanin Đorđe Đurić iz BK Šumadija Biro Plan na pobedničkom postolju

Mlada nada aranđelovačkog biciklizma Đorđe Đurić na otvaranju nove biciklističke sezone , 26-og marta ove godine u Beogradu osvojio je prvo mesto u kadetskoj konkurenciji na trci za Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

U konkurenciji 29 biciklista na kružnoj stazi dužine 4 kilometra , vozači su vozili 12 krugova , prosečnom brzinom 37,03 kilometara na čas , a posle 48 kilometara vožnje prvi kroz cilj prošao je biciklista BK „Šumadija Biro Plan“ u vremenu pobednika 1:17:47. Osim pobedničkog postolja i priznanja Đorđu Đuriću pripalo je i 100 bodova.

Kadetkinje i kadeti na startu trke

Drugo mesto (80 bodova) , osvojio je biciklista Aleksa Kozoderović iz Somborskog „S Tima“ sa samo 3 sekunde zaostatka za pobednikiom trke. Treće mesto pripalo je Stefanu Sretenoviću iz čačanskog Borca sa vremenom u cilju 1:17:58 , dok je četvrtoplasirani novopazarac iz BK „Trnava“ Admir Kolašinac sa vremenom 1:19:21.

Prvo mesto Đorđe Đurić , drugoplasirani Aleksa Kozoderović , treće mesto Stefan Sretenović

Među prvih 10 biciklista bio je još jedan biciklista aranđelovačke Šumadije Biro plana , Nikola Matejić koji je trku završio sa vremenom 1:19:26, što je bilo dovoljno za šesto mesto i 36 bodova za ukupni plasman u nastavku sezone.

Na kružnoj trci na Ušću , Bulevarom Nikole Tesle od Brankovog mosta prema hotelu Jugoslavija otvorena je ovogodišnja sezona u drumskom biciklizmu.Učestvovalo je oko 120 takmičara u svim klasama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pobednica kod seniorki je Valentina Nestorović iz beogradske Crvene Zvezde ,  koja je bila i jedina seniorka, dok je kod biciklista, prvi kroz cilj prošao  Marko Danilović iz Borca iz čačka. Ova trka bila je ujedno i prva koja se boduje za Kup Srbije i otvorenog je tipa.

Ekipno kod seniora prvo mesto pripalo je ekipi BK Metalac-Quick iz Kraljeva , drugi je Partizan iz Beograda , treći Borac iz Čačka , a četvrto mesto pripalo je Beogradu…

Osim domaćih takmičara iz cele Srbije, učešće su mogle da uzmu i države iz regiona. Ovog puta, prijavili su se Hrvati, klub Sokol iz Vinkovaca, a njihov takmičar Antun Antorlović bio je najbolji u kategoriji mlađih kadeta…

TRIJUMFALNO KROZ CILJ-ĐORĐE ĐURIĆ BK "ŠUMADIJA BIRO PLAN" IZ ARANĐELOVCA

Uz brojne učesnike ali i auditorijum koji je došao da podrži najbolje, organizator Biciklistički savez Srbije ponovo je pokazao visok nivo organizacija uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova…

Biciklistička sezona za mlađe uzrasne kategorije nastavlja se u subotu 09 . aprila trkom za Kup Srbije koja se vozi u Erdeviku – jezero Bruje a čiji su organizatori Biciklistički savez Srbije i Biciklistički Klub “Jednota” iz Šida.

Foto: Biciklisticki Klub "S Team” iz Sombora