XS
SM
MD
LG

Srednjoškolke Gimnazije i srednjoškolci Tehničke škole iz Aranđelovca prvi u rukometu u Šumadijskom okrugu

Aranđelovači srednjoškolski rukomet potvrdio je dominaciju u Šumadiji na Okružnom prvenstvu koje je u sredu 30.03.2016.godine u ženskoj i muškoj konkurenciji održano u kragujevačkoj hali Gimnazije.

Nastupile su samo ekipe iz Aranđelovca i domaćina Kragujevca a dvostruku pobedu i plasman na međuregionalno takmičenje ostvarili su devojke i momci iz grada pod Bukuljom.

Pobednici regiona-gimazijalke i učenici Tehničke škole iz Aranđelovca

Najpre su rukometašice aranđelovačke gimnazije “Miloš Savković” poprilično ubedljivo slavile u utakmivi sa učenicama Druge kragujevačke Gimnzije , rezultatom 12:18 , poluvreme 5:9 , za ekipu koju su predvodili profesori Marija Kuharović do skoro i sama bivša trofejna rukometašica Izvora Bukovičke Banje , kao i professor ove škole , odnedavno u penziji , Radiša Bulut.

Ne računajući uvodne minute utakmice kada su kragujevčanke imale prednost od jednog gola , 1:0 i 2:1 , gošće iz Aranđelovca vodile su tokom čitavog meča , preokrenuvši rezultat u svoju korist još u 5 minutu na 2:3, (igralo se 2 puta po 15 minuta) i uz povećavanje razlike iz minuta u minut , su na odmor posle prvog poluvrmena otišle sa prednošću od 4 gola razlike.

U nastavku utakmice serijom od 0:3 , za samo 2 minuta aranđelovčanke dolaze do duplo više golova u odnosu na protivnika , pa rezultatom 6:12 , stavljaju do znanja domaćinu da u ovommeču nemaju šta da traže osim časnog poraza.Razlika se u jednom trenutku popela i na + 8 ali su se u finišu utakmice u poslednja dva minuta gimnazijalke iz Kragujevca od daljeg takmičenja oprostile sa -6 golova u odnosu na drugarice iz Aranđelovca koje pobedom od 12:18 stiču mogućnost odbrane prošlogodišnje titule državnog prvaka srednjih škola u Srbiji ali tek kada , i ako preskoče narednu prepreke na međuregionalnom prvenstvu.

Kapiten gimnazijalki Jelena Orozović i Koordinator Dragan Sretenović

Golove za pobednički sastav postigle su: Preković I. 5 , po 3 Kojić S. , Orozović J. i Lazarević J. , 2 puta je strelac bila Đoković J. , a po jednom su se u strelce upisale:Kojić A. i Milić T. nastupale su još i: Preković T. , Bošković S.i Nikolić S.

U ekipi “Druge Kragujevačke Gimnazije ,Novakovićeva je postigla 4 gola , 2 Radosavljević , a po jedan: Begović , Veljković , Mačužić , Samailović , Stojković i Brzaković , uz nastup Stanković i Lovrić koje se nisu upisale u strelce.

Domaćin je iskoristio oba sedmerca i imao 2 isključenja , dok su gošće od 4 dosuđena penala iskoristile 3 , uz 4 isklučenja na po 2 minuta.

Rukometašice Gimnazije „Miloš Savković“ iz Aranđelovca-prve u Šumadiji

Devojke koje su se pre momaka plasirale na međuregionalno prvenstvo zadale seu svojim sugrađanima “domaći zadatak” pa su se i učenici Tehničke škole “Mileta Nikolić” iz Aranđelovca potrudili da u utakmici sa vršnjacima iz Prve Tehničeke škole iz Kragujevca ostvare trijumf i plasma u narednu fazu takmičenja srednjoškolaca.

Deluje neverovatno ali identična slika ponovila se i u ovoj utakmici (kao i kod devojaka) , pa su kragujevčani poveli samo dva puta u uvodnim minutima utakmice , a onda je gostujući sastav u prvom poluvremenu vodio od dva do 3 gola prednosti , da bi u pred-poslednjem minutu prvog dela utakmice stekao najveću prednost od + 4 i na odmor otišao rezultatom 8:12.Srednjoškolci su igrali dva puta po 20 minuta , a u drugom poluvremenu “tehničari” iz aranđelovca su bili još sigurniji i ubedljiviji , podigli su razliku više puta na + 6 i sigurno čuvali prednost do poslednjeg sudijskog zvižduka , za krajnjih 16:22 i plasma na međuregionalno prvenstvo srednjoškolaca , koje će najverovatnije polovinom aprila meseca biti organizovano u Aranđelovcu.

Prvi u Šumadiji-srednjoškolci Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca

U pobedničkom timu , Tehničke škole Mileta Nikolić najefikasniji je bio Anić sa 7 golova , po 5 su postigli Vujanović B. i Živanović , dva puta su strelci bili Vujanović M. , i Filipović , dok je jednom mrežu kragujevčana zatresao Popović. Nastupili su još: Milićević , Vojinović , Radojević , Gurešić i Ilić.

Ekipu su ka trijumfu predvodili njihovi profesori i treneri: Irena Nedić i Danilo Lekić.

U poraženom timu golove su postigli: Đokić 6 , Đurić 5 , po 2: Janićijević i Jakovljević uz 1 gol Vasiljevića.

Pobednički sastav je od 3 penala realizovao 2 , domaćin je svih 16 golova dao iz igre uz ukupno 3 isključenja od kojih su dva puta po dva minuta odmarali aranđelovčani a jednom domaći igrač.

Pehar za šampione srednjoškolskog rukometa Šumadije iz Aranđelovca

Ovim dvostrukim trijumfom srednjoškolki i srednjoškolaca iz Aranđelovca na regionalnoj rukometnoj smotri u Kragujevcu nastavljena je serija dobrih rezultata školskog sporta iz grada koji je zahvaljujući upornom radu profesora fizičke kulture i nekoliko aranđelovačkih sportskih klubova dobilo buduće asove aranđelovačkog sporta.