XS
SM
MD
LG

Demanti predsednika Boćarskog kluba Novi Beograd

   Reakcija na izjavu sekretara Balote kluba Kanarevo brdo, objavljenog u 27. marta

„ Gospodine Radivojeviću, molimo da na osnovu Zakona o javnom informisanju objavite naš odgovor u celosti na izjavu sekretara BK Kanarevo brdo Stegnjaić Srboljuba, objavljenu 27. marta 2016. g. Odgovor u prilogu.

Predsednik

Špiro Matijević

Ovlaćeni zastupnik Kluba

 

  Odgovor na neosnovane optužbe sekretara Balote kluba Kanarevo brdo

  Srboljub Stegnjaić, sekretar Balote kluba Kanarevo brdo, u svom intervjuu od 27. marta 2016. godine, neosnovano i neergumentovano optužio je Boćarski klub Novi Beograd za „crne i nelegalne“ izvore finasiranja. I dalje, Stegnjaić navodi „nikada svoje igrače nismo plaćali na bilo koji nelegalni način, pošto za to niti je imao para, niti mu je to bila zvanična politika. Stegnjaić dalje navodi da su Miloš Milaković i Srđan Butorac prešli u „dobro finasijski stojeći“ BK Novi Beograd, „zbog nerazumno visokih finansijskih nadokbada, čime je naše takmičenje postalo besmisleno“, a da su oni, Balote klub Kanarevo brdo, dovedeni i situaciju da krajnjim naporima spasavaju klub.

  Stegnjaić tvrdi da uvek rade (Balote klub Kanarevo brdo) po zakonskim propisima, koji je odlukom Upravnog odbora Boćarskog saveza Srbije iz 2007. godine morao da promeni naziv u „boćarski klub“, ali nije objasnio zbog čega Balote klub Kanarevo brdo, nije izdao ispisnicu Milakoviću i Butorcu, na osnovu urednog zahteva imenovanih, kako je to propisano dokumentima Boćarskog saveza Srbije. Stegnjaić sada nastoji nešto da postigne stvaranjem nepostojećeg problema, iako su Milaković i Butorac u međuvremenu već registrovani za Boćarski klub Novi Beograd.

  Takođe, Stegnjaić nije objasnio moralnost i zakonitost ucene i pretnje dvojici reprezentativaca Srbije da, ukoliko ne odustanu od zahteva da dobiju ispisnicu iz njegovog kluba, dok je on selektor neće biti u užem izboru za članove Reprezentacije Srbije. Takvim svojim stavom Segnjaić zloupotrebljava funkciju selektora i poistovećuje ličnom i klubskom interesu, čime nanosi nemerljivu štetu sportskom boćanju i sportu uopšte u Srbiji. Po takvom mišljenju svi reprezentativci trebalo bi da su članovi kluba čiji je on sekretar. Pitamo se da li je boćanju i Boćarskom savezu Srbije potreban ovakav selektor Reprezentacije?

  Boćasrski klub Novi Beograd nikada se nije bavio niti razmišljao o prelasku igrača iz kluba u klub, pa tako ni imenovanih, ali i drugih igrača u Balote klub Kanarevo brdo. To je stvar politike kluba i pozitivnih propisa.

  Boćarski klub Novi Beograd usvojio je i sprovodi politiku konsolidacije kluba zasnovane na ozbilkjnom i odgovornom radu svakoga pojedinca i organa kluba i težnji ka boljoj unutrašnoj organizaciji; učlanjenju što većeg broja članova kluba, uljučujući i bivše članove ali i dobrovljnom pristupu svih ljudi koji žele ili mogu da pomognu, zbog čega je i promenjen Statut kluba; uvođenjem redovne mesečne članarine svih članova; privlačenjem i angažovanjem što većeg broja donatora i sponzora; domaćinskom i racionalnom potrošnjom stečenih finansijskih sredstava; potpunom kontrolom zakonitosti rada i utroška finansijskih sredstava; stvaranjem stručno-materijane osnove za angažovanje, razvoj i uvođenje mlađih igrača, kao nosioca igre na duži period“

  U Beogradu, 30. 3. 2016.

Predsednik

Špiro Matijević

 

Odgovor predsednika BK Novi Beograd Špire Matijevića prenet je u celosti.

 

Špiro Matijević, predsednik BK Novi Beograd