XS
SM
MD
LG

Izvor Bukovička Banja siguran na startu plej ofa u borbi za titulu prvaka države

Rukometašice Izvora Bukovičke Banje zabeležile su sigurnu pobedu pred svojim navijačima u utakmici prvog kola plej ofa Super lige Srbije , kojim će u Srbija dobiti novog ili starog prvaka države u takmičarskoj sezoni 2015/2016.

Tim trenera Živojina Maksića savladao je pred više od 700 svojih navijača ekipu Železničara iz Inđije , rezultatom 32:28 , poluvreme 18:13 i tako na najbolji mogući način započeo borbu za drugu titulu u istoriji kluba. Nisu aranđelovčanke briljirale , igrale su , stiče se utisak ,koliko im je bio potrebno da se , po treći put ove sezone , savlada ekipa Železničara iz Inđije.

Publika , koja je došla u poprilično velikom broju , da podrži svoj tim , i da im da podršku na početku završnice Super lige , u petak uveče , od 18:00 sati , bila je uspavana baš kao i povremeno devojke na terenu tako da je utakmica bila poprilično mirna i bez prevelikih uzbuđenja. U takvoj atmosveri , do izražaja je došao kvalitet domaće ekipe koja je ne računajući početnih 0:2 , i 4 izjednačenja do kojeg su inđijke došle u prvom poluvremenu , poslednje u ranoj fazi utakmiice u 16 minutu kada je na seaforu pisalo 7:7 , lako rešila utakmicu u svoju korist.

Trener domaćih ddao je šansu gotovo svim igračima u drugom poluvremenu , a poprilično je „mešao karte“ u svom timu i u prvih 30 minuta , kada je tražio najbolju sedmorku koja će što ranije slomiti otpor Železničara.

Žestoko na Anu Tomković i Mariju Petrović , odbrana ŽRK Železničar u akciji (foto Vladimir Đajić)

Izvor je , u poslednjih 5-6 minuta prvog dela utakmice , sa par brzih akcija i isto toliko odbrana golmana Ane Kačarević došao do najveće prednosti od +5 , sa kojom su domaće i otišle na odmor , rezultatom 18:13.

Kako je završeno prvo , tako je počelo i drugo poluvreme. Serijom aranđelovčanki koje su ozbiljnjijim pristupom za samo 11 minuta u II poluvremenu duplirale svoju prednost , napravile seriju 8:3 , i u 41 minutu stigle do + 10 , i rezultata 26:16 kojim je , još u toj fazi utakmiice bilo jasno da bodovi na premijeri plej ofa ostaju u gradu pod Bukuljom.

U periodu od 41 do 55 minuta Železničar je nastojao da se konsoliduje , vraćao se u igru smanjujući prednost mini serijama od 0:2 , ali je domaćin sve lako uzvraćao i čvrsto držao tok meča u svojim rukama nedozvoljavajući protivniku ni tračak nade da na bilo koji način mogu do časnijeg poraza. Ovakvoj konstataciji ide u prilog podatak da je ekipa Izvora Bukovičke Banje 5 minuta pre kraja utakmice ponovo imala + 10 razlike , kada je na semaforu pisalo 32:22. Za poslednjih 5 minuta , desio se pad u igri domaćina , baš u trenucima kada su poverenje trenera Maksića dobili oni igrači od kojih se očekuje da se nametnu stručnom štabu i u narednim utakmicama ili sledeće sezone , budu nosioci igre aranđelovačkog superligaša. O tome je po završetku utakmice , na redovnoj konferenciji za štampu , kratko govorio i trener Izvora , izražavajući malo nezadovoljstvo razvojem situacije na terenu u poslednjih 5 minuta utakmice , u kojima su igrači iz Inđije pokazali veću energiju , želju i znanje , pa su neobazirući se na to što je pitanje pobednika rešeno , uspea da naprave seriju od čak 6:0 , te ublaže ubedljiv poraz u najavi , na podnošljivih 32:28 , rezultat , kojim je završen duel Izvora Bukovičke Banje i Železničara.

Budućnost Izvora Bukovičke Banje , desno krilo Ana Kojić (foto Vladimir Đajić)

Najefikasnije u domaćoj ekipi bile su: Miliica Anić i Marija Petrović sa po 6 golova , Timea Rabata i Ana Tomković postigle su po 4 pogotka , Milica Danilović i Sanja Rajović po 3 , dva puta u strelce upisale su se krila Ana Kojić i Tamara Grbić , dok su po jednom mrežu Železničara zatresle srednji bekovi Danijala Ilić i Maja Radoičić.

Jedno isključenje zaradila je Ana Tomković u 42 minutu utakmice a igrale su još i golmani Ana Kačarević i Marijana Karić , kao i Jovana Mrlješ i Danka Stefanović. Trener Maksić jedino u igru nije uvodio najmlađe , trećeg čuvara mreže Mariju Simić i Maju Denić.

Još jedan pobednički pozdrav vernoj publici-ŽRK Izvor Bukovička Banja-Aranđelovac (foto Vladimir Đajić)

U ekipi Železničara najbolji pojedinac na terenu bila je i najefikasniji igrač , Suzana Miličić sa čak 12 pogodaka od kojih je 5 pogodaka postigla iz penala (realizacija 6:5). Po 4 gola dale su Lidija Cvijić i kapiten Jovana Kostić (jednu sezonu bila član aranđelovačkog superligaša) , jedan gol manje postigla je Jelena Đurović , 2 puta je strelac bila Jelena Bursać , dok su se u strelce u ekipi iz Inđije upisale sa po jednim golom još i: Nataša Pavlović , Aleksandra Stamenić i Aleksandra Bakša.

Dva isključenja po dva minuta za gošće , za Slađanu Žigić i Lidiju Cvijić i čak 9 penala od kojih su realizovale 7.Precizne su bile 5 puta od 6 pokušaja Suzana Miličić , i po jednom Nataša Pavlović i Aleksandra Bakša dok prvi sedmerac na utakmici nije iskoristila u 5 minutu Lidija Cvijić.

Na konferenciji za medije po završetku utakmice govorili su treneri jednog i drugog tima:Milan Vještica (ŽRK Železničar) i Živojin Maksić (ŽRK Izvor Bukovička Banja) kaoi golman domaće ekipe Ana Kačarević i kapiten Železničara Jovana Kostić...

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

Sve u svemu , zaslužena i lagana pobeda Izvora Bukovičke Banje , treća ove sezone u duelu sa Železničarom iz Inđije i dobra uvertira za derbi drugog kola plej ofa protiv drugoplasirane Naise iz Niša za sedam dana u rukometnom hramu SRC Šumadija u Aranđelovcu.

Foto: Vladimir Đajić

 


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3