XS
SM
MD
LG

Povratak staroj ljubavi

Nemanja Arsić, fudbaler sredine terena, dolazio je i odlazio iz Šamca, ali nikada leđima nije zatvarao vrata za sobom. Sa 29 godina i bogatim fudbalskim iskustvom, Arsić će dobro doći Borcu u namjeri da se ostvari cilj, stigne do plej-ofa Prve lige Republike Srpske.

"Meni je u Šamcu uvijek bilo lijepo. Moji roditelji su iz Škarića, ali ja sam odrastao u Doboju, gdje i danas živim. Borac mi je omiljeni klub. Znao sam da ću ostvariti povratak u ovaj dio Posavine. Zatekao sam odlične uslove,Šamčani su se dobro oporavili od pustoši koju im je pričinila poplava u maju 2014. godine", govori Arsić.

Ovom fudbaleru sredine terena Šamca i Borca puna su usta.

"Tu imam mnogo svojih prijatelja. Ono što raduje, zatekao sam istinsku porodičnu atmosferu. Ne pamtim kada je bilo toliko pozitive u redovima Borca. Mislim da su i ljudi koji vode klub odradili dobar posao sa novajlijama. Prije svega, mislim na Marka Mijatovića, Radišu Bogdana, Neđu Šuku, povratnika Pericu Maksimovića. O meni neka drugi govore. Mislim da novajlije, sa onim što je u Borcu jesenas igralo mogu donijeti nešto novo", govori Arsić.

Borčeva lijepa serija

To "nešto novo" zakotrljalo se u nastavku šampionata.

"Borac ne zna za poraz. U tri utakmice ostvarili smo dvije gostujuće pobjede i remi kod kuće protiv Mladosti iz Velike Obarske koja je tada bila lider Prve lige RS. Evo, u subotu nam dolazi Kozara. Tim iz Gradiške je neugodan rival i nije rijetkost da nas na našem terenu iznenade i pobijede. Nadam se da sada neće biti tako, da ćemo nastaviti lijepu seriju i da ćemo steći pravo učešća u plej-ofu Prve lige Republike Srpske", nastavlja ovaj Šamčanin iz Doboja.

Ostavio je traga i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine...

"Znatno kvalitetnije takmičenje od svih drugih kod nas. Ipak, Prva liga RS ove godine ispoljava određenu vrijednost, a naredne sezone konkurencija će biti znatno jača. Sa ponosom se sjećam perioda kada sam nastupao za Modriču i kada je taj klub igrao najljepši fudbal u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Žao mi je što je Modriča danas tu gdje jeste, pala je na niske grane. To govori koliko je za grad Modriču, tamošnje ljude i sport te lokalne zajednice značio dr Milan Jelić. Njegovom smrću sve je krenulo naopačke", sa sjetom će Nemanja Arsić.

Razmišlja da radi u prosvjeti

Magistar fizičke kulture i sporta razmišlja o periodu života kada se više ne bude igrao fudbal.

"Jedno vrijeme proveo sam u SAD, a u Borac sam stigao iz brčanskog Jedinstva. Moje ambicije se nisu poklapale sa onim što imaju i planiraju u Brčkom. Imam 29 godina i još se može igrati nekoliko sezona. Kasnije ću, možda, da se okušam u prosvjeti. Da budem profesor fizičke kulture i sporta. Mislim da će me ispunjavati rad sa djecom. Naravno, gledaću da branim doktorsku disertaciju. Ulaganje u znanje, u sebe, nije ’ćorav’ posao i donijeće benefite. Naravno, sve u svoje vrijeme“, zaključio je Nemanja Arsić.

Ovo je njegovo vrijeme...

Akademska porodica

Uz Nemanju, u porodici Arsić mnogo je "umnih glava“.

"Majka Jela završila je farmaciju. Otac Dragan je magistrirao tu oblast. Sestra Nevena je student medicine, četvrta godina. Moglo bi se reći da su Arsići akademska porodica", kroz smijeh govori prvotimac Borca.

(Autor: Slađan Jeremić)


Vlasenica 0 : 6 Kozara
Sloboda (NG) 2 : 0 Sutjeska
Borac 3 : 0 Drina HE
Mladost 5 : 0 Zvijezda 09
Krupa 3 : 0 Leotar
Tekstilac 2 : 2 Sloboda (MG)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 22 16 2 4 50
2 Mladost 22 14 7 1 49
3 Tekstilac 22 10 7 5 37
4 Zvijezda 09 22 9 7 6 34
5 Kozara 22 9 6 7 33
6 Borac 22 8 6 8 30
7 Sloboda (MG) 22 8 4 10 28
8 Sloboda (NG) 22 8 3 11 27
9 Leotar 22 7 5 10 26
10 Sutjeska 22 7 4 11 25
11 Drina HE 22 5 3 14 18
12 Vlasenica 22 3 2 17 11