XS
SM
MD
LG

Jovana Vulinović sa novim iskustvom iz Slovenije sa svetske smotre karatea

Karate federacija Slovenije proteklog vikenda je organiovala "Karate1 World Cup Thermana Slovenia". WKF Karate1 World Cup je druga najveća liga u svetu karatea. Zajedno sa WKF Karate1 Premier Ligom važi za seriju karate takmičenja svetske klase koja je priznata i podržana od strane Svetske karate federacije (WKF).

Međunarodni karate turnir Slovenia open, tokom svoje dugogodišnje tradicije je prešao u WKF Svetski kup, koji nastoji da okupi najbolje karatiste na svetu. 

Članica karate kluba "KNJAZ" iz Aranđelovca,  Jovana Vulinović je ucestvovala je minulog vikenda (12.03.-13.03.2016.godine) na ovom takmičenju koje je održano u Sloveniji u Laškom. U konkurenciji 522 taakmičara iz 40 zemalja Vulinovićeva je prošla tri kola u pojedinačnom nastupu na ovoj smotri svetskih karate imena.

U prvom meču u kategoriji – 68 kilograma u kome je za protivnicu imala takmičarku iz Ekvadora (Lazo Priscila) mlada aranđelovčanka je pobedila na proglašenje dok je drugi meč protiv takmičarke iz Hrvatske Marije Skunce dobila rezultatom 2:0. U trećoj borbi “preskočena” je takmičarka iz Engleske  (Kate Karwacinski) , a Vulinovićeva je zaustavljena od strane Bugarske predstavnice Alexandre Stubleve rezultatom 2-0. Izostala je i šansa da radi repasaž jer  je takmičarka iz Bugarske izgubila meč za finale. Inače srebro u u ovoj kategoriji osvoila je je srpska predstavnica Ivana Čomagić koja je poražena u finalnom meču od austrijanke Alise Buchinger koja se okitila zlatom.

Jovana Vulinović , Roksanda Atanasov i Jovana Preković-članice KK Knjaz (foto arhiva KK Knjaz)

Drugog dana takmičenja Jovana Vulinović je  nasupala u ekipi reprezentacije Srbije.

Prvi meč Srbija je pobedila  reprezentaciju Bosne , i u tom meču Jovana je radila odučujuću borbu koju je dobila rezultatom 4:2 … Kasnije , u drugom kolu Srbija je poražena od reprezentacije Slovenije pa je i mlada aranđelovčanka na ovoj stepenici okončala svoj nastup u Sloveniji.

Za to vreme njeni klupski drugari učestvovali su a ujedno i organizovali internacionalni karate turnir Aranđelovac open 2016 , na kome su zabeležili odlične rezultate u konkurenciji više od 750 tkmičara iz 66 klubova iz: Srbije,Bugarske, Crne Gore ,Makedonije i Bosne i Hercegovine , osvojivši 37 odličja od čega: 9 zlatnih, 8 srebrnih i 20 bronzanih medalja.

Predaha za Jovanu i njene klupske drugare u narednom period očekuju brojni nastupi kako u zemlji tako i u inostranstvu.Već od 19 i 20 marta Vulinovićeva će nastupiti na Svetskom Kupu u Roterdamu u kategoriji – 68 kilograma a calendar turnira i takmičenja na kojima će boje kluba braniti mladi aranđelovački karatisti je i više nego zgusnut:

  1. Svetski kup u Roterdamu Jovana Vulinović će nasutiti u kategoriji -68 kg. 19.03.-20.03.2016.god.
  2. Međunarodi karate turnir "NIKON OPEN" Sofija,Bugarska19.03.2016.god.
  3. Međunarodni karate turnir KUP MLADOSTI "ZORAN PETROVIĆ"ČAČAK19.03.2016.god.
  4. Međunarodni karate turnir 8"MB-MAWASHI KUP"-Beograd 20.03.2016.god
  5. Prvenstvo Srbije za seniore ce se odrzatu u Paraćinu 26.-27.03.2016. god.

Takmicari koji ce KK Knjaz predstavljati na prvenstvu Srbije u Paraćinu su:

  • Preković Jovana-61 kg
  • Vulinović Jovana-68 kg
  • Vulinović Tatjana-68 kg
  • Lekić Aleksandar-60 kg
  • Đukanović Bogdan-67 kg
  • Ivanović Aleksandar-67kg
  • Arsić Miloš-67 kg
  • Vojinović Uroš-75 kg

U NOVE POBEDE - KARATE KLUB KNJAZ IZ ARANĐELOVCA ( foto: arhiva kluba)