XS
SM
MD
LG

Jelena Preković i Slobodan Bitević apsolutni šampioni internacionalnog karate turnira Aranđelovac Open 2016

Karate klub ,“Knjaz“ , iz Aranđelovca je po osmi put , 12.marta 2016. godine , organizovao internacionalni karate turnir , “Aranđelovac open“ .Po ocenama učesnika na turniru, kojih je bilo oko 750 iz četiri države , ”Aranđelovac open,” je organizovan po najvišim svetskim standardima.

Za takmičarke i takmičare koji su se nastupali u apsolutnoj kategoriji senior , organizator turnira karate klub ,,Knjaz,, obezbedio je takozvani “ ker sistem” koji je omogućio trenerima prigovor , nakon kojeg su se pregledali video snimci. Ovo je prvi put da se na našim karate takmičenjima sprovodi ovakav sistem bodovanja i pokazao se kao pun pogodak. Apsolutno su svi bili zadovoljni što je obezbeđen ovakav sistem kontrole sudijskih odluka kako od strane trenera i takmičara tako i od strane sudija. Posebne pohvale , povodom primene ovog sistema uputio je i prvi čovek sudijske organizacije karate federacije Srbije , gospodin Milan Kovačević, koji nije krio zadovoljstvo učinjenim . 

 

 

Apsolutni pobednici turnira Jelena Preković i Slobodan Bitević

 

„Bilo je puno skepticizma kada smo kao organizatori turnira ponudili ovu opciju korišćenja “ker sistema” , ali to je bilo i razumljivo , jer svaka promena plaši , ali mi nismo odustali i konačno “ker sistem” je doprineo itekako podizanju kvaliteta suđenja , a samim tim i celokupnog takmičenja ...“ naglasila je Roksanda Atanasov prva dama Karate kluba “Knjaz”

 

“Kao rezultat borbi u apsolutnoj kategoriji za seniorke i seniore dobili smo i prvi put pobednike koji su pored medalja i diploma dobili i po 500 eur-a nagrade za osvojena prva mesta, a to su bili Jelena Preković članica Karate kluba ,,Knjaz,, iz Aranđelovca u ženskoj i Slobodan Bitević član Karate kluba ,,Dinamo,, iz Pančeva u muškoj konkurenciji…” sumira deo svojih utisaka sa turnira u Aranđelovcu , direktor kluba Roksanda Atanasov.

U konačnom plasmanu na tuniru prvo mesto su osvojili članovi Karate kluba ”Mladenovac” , drugo mesto pripalo je Karate klubu “Junior” , iz Kragujevca dok su trećeplasirani gosti iz Bugarske , članovi Karate kluba ”Nikon,” iz Sofije.

 

Ceremonija otvaranja takmičenja će sigurno svim učesnicima takmičenja ostati u posebnom sećanju jer je na velikom video bimu bio prikazan spot ,,Flojd,, nakon čega su se minutom ćutanja svi prisutni oprostili od velikana srpskog glumišta Dragana Gage Nikolića. 

Konačnu ocenu turnira dala je i nekada Svetska i Evropska šampionka , a danas prvi čovek karate kluba,, Knjaz,, Roksanda Atanasov … “Mislim da je ovogodišnji turnir prevazišao sve predhodne turnire , uneli smo mnogo novina u celu organizaciju turnira. Po prvi put su i oni koji nisu bili u Aranđelovcu mogli da prate turnir preko interneta tj. preko sajta Fakulteta za sport, Univerziteta ”Union-Nikola Tesla” , obezbedili smo ker sistem , pa su sve sporne situacije gledaoci su pratili preko video bima , takmičarima je obezbeđena hala za zagrevanje u kojoj smo imali plazme na kojima su mogli gledati borbe protivnika koje ih zanimaju a imali smo i nastup Borisa Kasumovića karatiste sa posebnim potrebama iz Tuzle , i konačno obezbedili smo novčane nagrade za šampione u Apsolutnoj kategoriji za seniorke i seniore. Napominjem takođe da je svečanost ceremonije otvaranja bila dostupna svima onima koji prate program regionalne televizije “Sunce” iz Aranđelovca , koja je u direktnom prenosu ispratila u svom program svečano otvaranje turnira.

 

Nemilosrdna prema protivnicama na domaćem terenu , Jelena Preković (plavi pojas) KK Knjaz

 

Posebno se radujem što je u ženskoj kategoriji ovu nagradu osvojila takmičarka karate kluba ,,Knjaz,, Jelena Preković koja je nastupila posle duže pauze,a zbog obaveza koje je imala na Saobraćajnom fakultetu i ono što je posebna čast za nas kao organizatore turnira je bio nastup aktuelnog Evropskog ali nemojte zaboraviti , i Svetskog šampiona iz Beograda 2010. godine Slobodana Bitevića.

 

Šampion u odličnoj formi , Slobodan Bitević

 

Želim da naglasim da je ovo samo početak , mi smo već počeli sa organizacijom narednog devetog po redu Aranđelovac opena i očekujte nova prijatna iznenađenja. Tako ćemo raditi iz godine u godinu kako bi promovisali karate na pravi način,a sve u cilju i ostvarenja našeg sna a to je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Neću da zvučim neskromno ali mi spremamo Jovanu Preković takmičarku karate kluba ,,Knjaz,, i ovogodišnju srebrnu sa prvenstva Evrope za mlađe seniore u Limasolu (Kipar) da bude učesnik i osvajač jedne od prvih Olimpijskih medalja za Srbiju u karate sportu … “ kaže u jednom dahu nekada svetska i evropska šampionka Roksanda Atanasov.

 

Novi i stari šampioni zajedno Slobodan Bitević i Roksanda Atanasov

 

Za kraj i informacija da je na ovom turniru učestvovalo više od 750 takmičara iz 66 klubova iz pet zemalja : Bugarske,Crne Gore ,Makedonije , Bosne i Hercegovina i Srbije a da je u Generalnom plasmanu prvo mesto pripalo Karate Klubu Mladenovac čiji su takmičari osvojili 7 zlatnih , 5 srebrnih i 10 bronzanih medalja. Drugoplasirani su karatisti Juniora iz Kragujevca sa 6 zlatnih , 4 srebrne i isto toliko bronzanih medalja , dok je trećeplasirani bugarski Nikon sakupio 6 zlatnih i tri srebrna odličja.

 

Roksanda Atanasov,direktor KK Knjaz sa Borisom Kasumovićem , gostom iz Tuzle

 

 Najviše odličja sakupili su članovi Karate kluba Knjaz :  9 zlatnih, 8 srebrnih i 20-bronzanih medalja ali su kao dobri domaćini ovog prelepog turnira , svoju titulu u generalnom plasmanu prepustili komšijama iz Mladenovca. Čijim je takmičarima i zvanično pripala titular ajuspešnijeg kluba na ovogodišnjem turniru Aranđelovac open 2016.

Foto i izveštaj Karate Klub “Knjaz” iz Aranđelovca

Prilozi Radio Televizije “Sunce” iz Aranđelovca

Novinar Sandra Binjović

Snimatelj Ivan Živanović