XS
SM
MD
LG
02.03.2016 Administrator

Počela promocija ragbija 13 u Opštini Surčin

U saradnji sa Opštinom Surčin, Ragbi liga klub Jedinstvo otpočeo je program promocije ragbija 13 u osnovnim školama na područiju ove beogradske opštine. Svakodnevno članovi Jedinstva u razičitim školama upoznaju najmlađe sa osnovama ovog sve popularnijeg sporta na ovim prostorima.

Program promocije ragbija 13 u Opštini Surčin deo je dugogodišnjeg programa rada i razvoja mlađih kategorija Ragbi 13 federacije Srbije koji se realizuje uz pomoć Ambasade Australije u Srbiji. U ostvarenje ovog programa u Opštini Surčin uključena je i lokalna samouprava koja je u partnerskom odnosu sa Ragbi 13 federacijom Beograda postavila okvire okvire aktivnosti. Veliku pomoć u ostvarenju ove akcije pomogao je i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, kroz čiji se budžet finansira Ragbi 13 federacija Beograda.

Na samom terenu, klubu Jedinstvu u druženju sa mališanima pomažu starije kolege iz Ragbi 13 kluba Partizan, vicešampiona Srbije. Inače, Ragbi liga klug Jedinstvo osnovao je Žarko Savić motivisan gostovanjem pre nekoliko godina u Surčinu Engleske amaterske reprezentacije region Kumbrija. Klub se opredelio isključivo za rad sa mlađim kategirijama, što je u skladu sa prioritetima Strategije razvoja sporta Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije.