XS
SM
MD
LG

Kolo pre kraja, Ivkić obezbedio titulu na šahovskom memorijalu u somborskom "Nazoru"

Kolo pre kraja XXV memorijalnog šahovskog turnira prof. mr. „Franja Matarić“, koji se održava u HKUD „Vladimir Nazor „ u Somboru, Josip Ivkić je obezbedio titulu prvaka, jer je u VIII kolu, kao crni, bio bolji od Ilije Vlaisavljevića, i sebi osigurao titulu najboljega isprede trenutno drugoga Dojčila Čubrila, koji ima 6 poena. U ostalim mečevima predposlednjeg kola, jedini remi bio je na tabli gde su igrali Simana Matković i Dojčilo Čubrilo, a sa belim figurama pobede su izvojevali Ilić protiv Milivojevićke, Pavić protiv Baste, Ćetković je pobedio Đuroševa, Malbaša Iđuškog, Čota Kelića, Raič Svilokosa i Katanić Lasla. Po ceo poen, igrajući sa crnim figurama,  uzeli su  Mikrut u igri sa Tiodorovićem,Vidović sa Rapaićem, Marton protiv Bašića, i Kolić protiv Oršovaia.

Uoči poslednjeg kola, koje se igra u utorak, 23. februara na tabeli vodi Ivkić sa 8 poena ispred Čubrila, koji je sakupio 6, a po 5,5 imaju Matkovićeva i Pavić. Pet igrača ima po 5 poena : Milivojevićka, Ilić, Ćetković, Vlaisavljević i Mikrut na 6,7,8 i 9 mestu. Od desetog do 12 mesta su Malbaša , Čota i Raič, koji imaju po 4,5 poena,a pola poena manje ima pet igrača plasiranih od 13-17 mesta : Đurošev, Vidović, Basta, Katanić i Tiodorović. I8,19 i 20 su Iđuški, Kelić i Marton, koji imaju po 3,5, a Rapaić, Svilokos, Stanković i Kolić po pola poena manje, dok je Laslo sa 2,5 dvadesetčetvrti ispred predposlednjeg Bašića, koji ima 2 poena i zadnjeg Oršovaia sa 1,5.

U poslednjem kolu se sastaju : Mikrut-Ivkić, Čubrilo-Pavić, Matković-Ilić,Milivojević-Ćetković,Malbaša-Vlaisavljević, Čota-Raič,Basta-Katanić,Đurošev-Tiodorović,Vidović-Iđuški,Marton-Kelić,Svilokos-Rapaić,Kolić-Stanković, Oršovai-Bašić,a slobodan je Laslo.

Šampion kolo pre kraja turnira, Josip Ivkić