XS
SM
MD
LG

Bronza za Štefaneka na GRAND PRIX-u Mađarske

Za vikend je u mađarskom gradu Szombathely održan jedan od najjačih turnira na svetu u rvanju grčko - rimskim stilom, a našu reprezentaciju predstavljala su četvorica takmičara. Najuspešniji od naših takmičara bio je olimpijac Davor Štefanek koji je osvojio 3. mesto u kategoriji do 66 kg. On je u borbi za bronzu savladao kolegu iz reprezentacije, Mate Nemeša sa 6-5, a naše takmičare na putu do finala zaustavio je domaći rvač i osvajač turnira, Tamas Lerincz. Nemeš je ostvario jednu pobedu i zaustavljen je u četvrtfinalu, dok je Štefanek zaustavljen u polufinalu nakon dva trijumfa. U ovoj kategoriji nastupilo je 27 rvača.

Foto: birkozoszov.hu


Preostala dvojica naših takmičara, Petar Balo (-85kg) i Nemanja Pavlović (-130kg), poraženi su u prvim kolima od Matuzeviciusa, odnosno Knystautasa, predstavnika Litvanije, i nisu se plasirali u borbu za medalju.Na turniru je nastupilo 150 takmičara, iz 25 zemalja sa 4 kontinenta.

Ostali naši reprezentativci nisu nastupili na turniru, s obzirom da se za vikend u Beogradu održava međunarodni turnir "Ljubomir Ivanović Gedža", na kom će nastupiti veliki broj naših takmičara, a po rečima organizatora, očekuje se najjači turnir do sada, uz učešće velikog broja rvačkih velesila.