XS
SM
MD
LG

Bravar na održavanju i fudbaler

 

Fudbaler vezista Nenad Nestorovski – Beli jedan je od retkih fudbalera koji je stalno zaposlen i ujedno stiže da trenira u Južnobanatskom ligašu Jedinstvu Stević. Njegove asistencije i golovi iz slobodnjaka ostaće upamćeni u svim klubovima i navijačima za koje je nastupao tokom svoje uspešne fudbalske karijere i koja i dan – danas traje. Pored fudbala i bez koga ne može počeo je da radi kao bravar u firmi TEM Montaža koju je osnovao njegov stric Ilija Nestorovski nekadašnji fudbaler i predsednik Jedinstva Stević. U svojoj dosadašnjoj karijeri popularni Nenad Nestorovski dobio je nadimak Beli po najboljem igraču iz Kačareva Dragoljubu Jovčiću – Belom koji je igrao u Vršcu i koji je proglašen za najboljeg igrača svih vremena u Vojvođanskom fudbalu. Vezista Nestorovski je igrao za tri kluba srpskoligaše Jedinstvo Stević, Spartak (Debeljača) i nekadašnjeg prvoligaša Dolinu, Slaviju (Kovačica), a poslednjih godinu dana u svom matičnom klubu iz Kačareva. Kada je pre dvanaest godina dobio je poziv strica Ilije da radi u njegovoj firmi kao bravar, mladi i talentovani fudbaler Nestorovski je oberučke prihvatio poziv da radi i o tome kaže:

-„ Nisam pogrešio, jer do posla se teško dolazi, a od fudbala ne može da se živi. Puno mi je pomogao stric Ilija, jer sam rano ostao bez oca i njegovi saveti su mi mnogo značili i najvažnije je da sam se usavršio u svom poslu i sigurno da je mnogo drugačije u ovim teškim vremenima kada imate siguran posao i prihod.“-

Kako uspevate da uskladite svoje radno vreme koje kod privatnika gde radno vreme ponekad nije ograničeno sa svakodnevnim treninzima?

-„ Za sada nikada nije bilo problema na poslu gde radim i svi zaposleni u firmi TEM Montaža imaju puno razumevanja za moje bavljenjem fudbalom i ja sam i puno zahvalan na tome, jer mi stalno izlaze u susret kada imam obaveze u fudbalu. Sigurno da nije lako, jer posao koji radim je naporan često radimo na remontima u RNP po 12 sati dnevno koji traju i po tri meseca.“- kaže Nestorovski.

Stalno ste na relaciji posao - trening da li vam teško pada ova putovanja?

-„ Nije lako, ali navikao sam i na to, iskreno polako postajem umoran, ali najlepše je kad se pobedi onda u ponedeljak na poslu svi se interesuju kako smo igrali i kupuju Žurnal da vide rezultate i ocene. Nekoliko sezona kada sam nastupao za Dolinu, Slaviju bilo mi je teško, jer sam po ceo dan bio van kuće i tako svaki dan, ali i to sam izdržao. Na poslu posle svake pobede mora da se časti, ali ima i dosta zadirkivanja od kolega, posebno kada se izgubi ili se promaši neka šanca na utakmici.“-

Na poslu dugo radite radite sa svojim bratom od strica Sinišom koji je poslovođa sa kojim ujedno zajedno igrate u klubu Jedinstvu Stević.

-„ Tako je Siniša je dve godine stariji i bio je vrstan igrač i strelac koji je mogao mnogo više da postigne u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Ove sezone okačio je kopačke o klin i svojim iskustvom i golovima nedostaje mladoj ekipi. Na poslu zajedno radimo na sličnim poslovima i često smo komentarisali dešavanja na utakmici ko je bio bolji ili slabiji u društvu naših kolega sa posla. To rivalstvo dugo je trajalo, ali posao nije nikad trpeo sve smo odrađivali na najbolji način.“- kaže Nestorovski.

Da li je lakše raditi ili igrati fudbal?'

-„ Nema nikakve razlika najvažnije je da oba posla radim sa velikim zadovoljstvom. Na treninzima i utakmicama za sada nikada nisam imao nikakvih problema sa mojim radnim obavezama i obrnuto sa ljudima u klubu. Ovih dana u pauzi prvenstva počeo sam sa radom na to sam navikao i ne pada mi teško samostalno treniram i spremam se za prolećne borbe.“ - kaže Nestorovski.

Da li razmišljate o povlačenju i da mesto u timu prepustite nekom mlađem?

-„ Blizu je i ta opcija jer dolaze mladi i normalno je da mesto prepustim nekom od njih. Moja želja je da posle prestanka igranja da ostanem u klubu i da radim sa mlađim kategorijama. Sigurno da bih imao šta da im pokažem i naučim, ali posle razgovora sa ljudima iz kluba videću šta je najbolje.“- rekao je Nestorovski.

Stric Ilija stalno je prisutan na utakmicama u Kačarevu i za sinovca Nenada kaže:

-„ Kako je dobar radnik u firmi tako je vredan i na zelenom terenu i ima dobru osobu da se nikad ne predaje. Zbog njegovog profesionalnog odnosa prema obavezama na poslu izlazili smo mu u susret i kad je igrao za druge klubove. Mnogo puta je igrao protiv našeg kluba, ali nikad nismo imali nikakav loš odnos već smo mi bili zadovoljniji iz tih susreta, jer smo pobeđivali u tim susretima.“-

Loza fudbala u porodici Nestorovski je nastavljena, sa suprugom Aleksandrom ima sina jedinca Nikolu (12 god.) koji je krenuo očevim stopama i trenira u mlađim kategorijama Jedinstva Stević.

 

Fudbaler Nestorovski na radnom mestu


30 .kolo PFL Pančevo
Partizan (U) 5 : 4 Jedinstvo Stević
Dinamo 1945 1 : 0 Jugoslavija
Budućnost (A) 4 : 1 Partizan (G)
Mladost (V) 4 : 3 Borac (S)
Sloga (BNS) 4 : 2 Vojvodina
Crvena zvezda 2 : 2 BAK
Vulturul 10 : 0 Vladimirovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 1945 28 26 2 0 80
2 Mladost (O) 28 18 3 7 57
3 Vojvodina 28 15 6 7 51
4 Sloga (BNS) 28 15 3 10 48
5 Budućnost (A) 28 13 6 9 45
6 Borac (S) 28 11 9 8 42
7 Jedinstvo Stević 28 12 5 11 41
8 Vulturul 28 11 6 11 39
9 BAK 28 10 7 11 37
10 Partizan (U) 28 11 0 17 33
11 Crvena zvezda 28 9 4 15 31
12 Jugoslavija 28 9 4 15 31
13 Partizan (G) (-1) 28 7 5 16 25
14 Mladost (V) 28 7 3 18 24
15 Vladimirovac 28 3 3 22 12