XS
SM
MD
LG

Ženska reprezentacija gostuje u Belgiji

Pred ženskom reprezentacijom Srbije je najteži ispit u dosadašnjem delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Posle dve pobede nad autsajderom Estonijom i poraza u sredu od BiH, naše fudbalerke u ponedeljak od 20 časova će odmeriti snage protiv Belgije, ekipe sa najvišim ambicijama u grupi 7, favoritom uz Englesku. Za izabranice selektora Borisa Arsića pozitivan rezultat je imperativ, dok bi poraz praktično značio oproštaj od borbe za plasman na završni turnir u Holandiji.

Odbrana Srbije biće na velikim iskušenjima. Pouzdani golman, Suzana Nilson, maksimalno je koncentrisana pred večerašnji meč:

- Poznajem Belgijanke iz utakmica mlađih selekcija, biće teško, snažne su, ali ne i nepobedive. Igraju brzo, agresivno, koriste bočne pozicije, sa velikim brojem centaršuteva, na šta moramo da obratimo posebnu pažnju. Ako budemo kompaktne i popravimo utisak od utakmice protiv Bosne i Hercegovine, ne treba da se bojimo za dobar rezultat. Nismo se odrekle borbe za visok plasman, iako imamo mladu ekipu, za koju je potrebno vreme, kako bi dostigla najjače evropske ekipe - istakla je Nilsonova, članica švedskog Đurgardena.

Za pozitivan rezultat u Belgiji, pored čvrstine odbrane, neophodna je i realizacija u napadu, što je bio jedan od uzroka poraza od BiH. Golgeter Jovana Damnjanović se oporavila od povrede i biće u najužoj konkurenciji za sastav:

- Gubitak bodova u prethodnoj utakmici nas je udaljio od konačnog cilja, ali nema mesta jadikovanju. Belgija je favorit u današnjem meču, što nam pogoduje. Imaćemo više prostora za kontre, to bi trebalo da iskoristimo, sa brzim igračicama. Dobro smo se pripremile, verujemo u tim i učinićemo maksimum da razuverimo one koji računaju da smo izgubile šanse za plasman u Holandiju - optimista je Damnjanovićeva, uzdanica nemačkog Sanda.

Očekuje se da Boris Arsić ukaže šansu istom sastavu koji je počeo utakmicu protiv BiH:

Nilson, Smiljković, Damjanović, Ilić, Krstić, Savanović, Blagojević, Čubrilo, Radojičić, Čanković, Damnjanović. U konkurenciji su još: Ivanov, Vajda, Nikolić, Đorđević, Lazarević, Malešević i Filipović.

NEMICA NA CENTRU

Utakmica Belgija - Srbija igra se od 20 časova, na stadionu Den Drif u Levenu, univerzitetskom gradiću, 25 kilometara udaljenom od glavnog grada Brisela.

Sudiće Marija Kurteš, pomoćnici su Marina Voznijak i Ines Apelman iz Nemačke.

GRUPA 7

Dosadašnji rezultati: Estonija - Srbija 0:1, Estonija - Engleska 0:8, Belgija - BiH 6:0, BiH - Estonija 4:0, Srbija - Estonija 3:0, BiH - Belgija 0:5, Srbija - BiH 0:1, Engleska - BiH 1:0.

1. BELGIJA    2 2 0 0 11:0   6

2. ENGLESKA 2 2 0 0  9:0    6

3. SRBIJA     3 2 0 1  4:1    6

4. BIH          5 2 0 3  5:12  6

5. ESTONIJA  4 0 0 4  0:16  0

Fudbalerke Srbije na pripremama u SC FSS u Staroj Pazovi